Arvydas Lekavičius. Prokurorai iš didelio rašto išėjo iš krašto

Nuo šiol bus tvarka. Aplinkosaugininkų pričiuptas brakonierius neteks ne tik žūklės ar medžioklės įrankių, kaip jau numatyta įstatyme, bet ir vairuotojo pažymėjimo. Visiškai nesvarbu, jei žmogus nebegalės užsidirbti sėdėdamas prie vilkiko ar autobuso vairo.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 6:19 AM

Panašiai atsitiks ir su santechnikais ar šaltkalviais, išdrįsusiais iš klientų už gerai atliktą darbą paimti kelis papildomus eurus, – jiems ilgam ar netgi visam laikui bus atimta teisė dirbti mėgstamą darbą.

Sakysite, nesąmonė? Paklauskite tvarką įvedinėjančių prokurorų. Antai jie sumąstė, kad pasaulinio garso pilvo chirurgas K.Strupas paėmė 100 eurų kyšį. Niekas to pakyšio taip ir neaptiko, tačiau teismų karuselė įsisuko, medikas ir jo pacientė sulaukė baudų.

O kad maža nepasirodytų, Akreditavimo tarnyba iš šio gydytojo atėmė chirurgo licenciją. Tiesa, ne iš karto. Iš pradžių ji atsisakė tai padaryti, nes juk po abejotino teistumo chirurgas kvalifikacijos ir įgūdžių tikrai neprarado.

Tačiau pasipiktinę prokurorai tol smaugė sveikatos apsaugos ministrą A.Dulkį, kol jis ėmė drebėti lyg epušės lapas ir pats ėmė spausti Akreditavimo tarnybą. Galiausiai ji nusileido – pašalino K.Strupą iš chirurgų bendrijos. Jam dabar liko dvi išeitys – tampytis po teismus arba emigruoti, nes tokio specialisto visas pasaulis laukia išskėtęs rankas.

Prokurorams nė motais, kad licencija atimama tik tuo atveju, jei gydytojas savo veiksmais padaro žalą pacientui. Ir tai dar reikia įrodyti.

Bet stropieji kaltintojai padarė revoliuciją Lietuvos teisės sistemoje – nuo šiol net už menkiausią nusižengimą žmogus gali sulaukti visiškai su juo nesusijusios bausmės.

Todėl visai nebus keista, jog prokurorai pradės reikalauti, kad, pavyzdžiui, ne vietoje kelis kartus automobilį pastačiusiam J.Valančiūnui ar D.Saboniui būtų uždrausta žaisti krepšinį.

O artimiausiu prokurorų taikiniu turėtų tapti dabar ypač sujudę pavasarinės žolės padegėjai. Jiems pareigūnai tikriausiai uždraus lankytis parduotuvėse – kad tik degtukų nesumanytų įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.