Galutinai išjungiami senieji pagalbos tarnybos telefonai, lieka vienintelis numeris

Penktadienį bus galutinai išjungti senieji pagalbos tarnybos telefonai, lieka vienas skubiosios pagalbos numeris – 112, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Galutinai išjungiami senieji pagalbos tarnybos telefonai, lieka vienintelis numeris.<br>T.Bauro nuotr.
Galutinai išjungiami senieji pagalbos tarnybos telefonai, lieka vienintelis numeris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 7:26 PM

Numeriais 01, 02, 03, 101, 102, 103, 011, 022, 033 tarnybos nebuvo pasiekiamos jau nuo pernai spalio, iki šiol jais paskambinus vartotojai lietuvių ir rusų kalbomis dar girdėjo informacinį pranešimą, kuriuo buvo siūloma naudotis numeriu 112.

Pasak PAGD, galutinai išjungus senuosius pagalbos numerius, bus galima atsisakyti nuo Sovietų Sąjungos laikų likusio tarpmiestinio prefikso 8 – vietoje jo bus galima įvesti telekomunikacijų tinkluose vieningą tarptautinį prefiksą 00.

Paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112, skambučių operatoriai pasirūpina, kokias skubiosios pagalbos tarnybas reikia informuoti apie pagalbos poreikį. Šiuo numeriu galima skambinti iš bet kokio telefono įrenginio, taip pat ir be SIM kortelės.

Kaip 2019 metais nusprendė Vyriausybė, 2021-ieji buvo paskutiniai metai, kai tarnybos galėjo pereiti prie numerio 112, paskutinė prie visuotino numerio prisijungė greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.