I. Šimonytės atsakas A. Verygai apie vaistų priemokų kompensavimą: dovanos rinkėjams vis dėlto turi kainą

Premjerė Ingrida Šimonytė, reaguodama į valstiečių partijos nario Aurelijaus Verygos klausimą dėl Vyriausybės nepritarimo vaistų priemokų kompensavimui, akcentavo, kad iniciatyva primena parlamentarų rungtynes. Anot jos, bandoma pasiūlyti kuo gražesnę dovaną rinkėjams, tačiau, pabrėžė ji, reikia nepamiršti, kad dovanos turi savo kainą.

Aurelijus Veryga ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas.
Aurelijus Veryga ir Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas.
I.Šimonytė<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
I.Šimonytė<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
I.Šimonytė<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
I.Šimonytė<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-31 13:41

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga ketvirtadienį, per Vyriausybės valandą, kreipėsi į premjerę teiraudamasis asmeninės jos nuomonės apie Vyriausybės nepritarimo sulaukusį siūlymą kompensuoti vaistų priemokas.

„Kolegos Seime yra registravę siūlymus dėl vaistų priemokų kompensavimo, dėl amžiaus paankstinimo. Taip jau atsitiko, kad ir Finansų komitetas vienbalsiai ne tik kad pritarė, bet dar pasiūlė ir paankstinti amžių ne 70, o 65 metus, o Vyriausybės išvada buvo įdomi: idėjai pritarti, bet nepritarti sprendimo būdui. (...) Tai klausimas yra, kokia jūsų asmeninė nuomonė dėl priemokų kompensavimo, ypač šių dienų kontekste, kai žinome, kiek kyla visokių įvairiausių sunkumų dėl kainų ir panašių dalykų?“, – į ministrę pirmininkę kreipėsi A. Veryga.

Atsakydama į klausimą, premjerė akcentavo, kad šiais metais buvo įgyvendintos kompensacijos šildymo ir kitų komunalinių paslaugų apmokėjimui, todėl siūlymai tampa panašesni į parlamentarų rungtyniavimą dėl rinkėjų balsų.

„Taip, kyla įvairiausių sunkumų, bet taip pat yra ir taip, kad kyla ir pajamos, kurios priklauso nuo politikų sprendimų ir nuo biudžeto. Ir šiais metais, noriu priminti, kad pensijos buvo indeksuotos pakankamai sparčiu mastu, buvo išplėstos valstybės remiamos ar garantuojamos kompensacijos šildymo ir kitų komunalinių paslaugų apmokėjimui. Tai, žinote, man atrodo, kad čia vyksta šioks toks rungtyniavimas tarp kolegų Seimo narių, kas pasiūlys gražesnę dovaną rinkėjams, nelabai galvojant, kad tos dovanos vis dėlto turi kainą“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad Vyriausybės išvada nebūtinai turi būti analogiška su kitų valdžios institucijų išsakytomis nuomonėmis.

„Ar aš turiu dabar turėti Mykolo Majausko arba Biudžeto ir finansų komiteto nuomonę? Ar aš ją privalau apsivilkti? Neprivalau, aš galiu turėti savo nuomonę, ir aš ją turiu“, – teigė premjerė.

ELTA primena, kad praėjusios savaitės trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas svarstė siūlymą senjorams kompensuoti visą kompensuojamųjų vaistų bazinę kainą.

Šiuo metu priemokos už kompensuojamuosius vaistus padengiamos tik tam tikroms žmonių grupėms, įskaitant nepasiturinčius, neįgalius ir vyresnius nei 75 metų gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.