Vokietija dislokuoja Lietuvoje trumpojo nuotolio oro gynybos sistemą „Ozelot“

Vokietija stiprina NATO priešakinių pajėgų bataliono Rukloje pajėgumus – šią savaitę Lietuvoje dislokuota jos kariuomenės trumpojo nuotolio savaeigė oro gynybos sistema „Ozelot“.

NATO pratybos.<br>R.Vitkaus nuotr.
NATO pratybos.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 3:44 PM

Ši trumpojo nuotolio oro gynybos sistema yra ginkluota „Stinger“ raketomis „žemė-oras“, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, trumpojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos pajėgumai su papildomais kariais Lietuvoje dislokuojami reaguojant į pasikeitusią saugumo situaciją.

„Norint efektyvaus atgrasymo ir gynybos, ypač svarbu turėti Lietuvoje viso spektro pajėgumus, taip pat ir kritiškai svarbų oro gynybos elementą. Kartu su sąjungininkais turime užtikrinti, kad NATO atgrasymas suveiks, o prireikus, būti pasirengę efektyviai gintis“, – ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Vokietija vadovauja ir skiria didžiausią karių skaičių nuo 2017 metų Lietuvoje dislokuojamai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei.

NATO batalioną įprastai sudaro apie 1200 karių, tačiau reaguojant į Rusijos karinę invaziją Ukrainoje ir Baltarusijoje dislokuotus rusų karius, Vokietija yra atsiuntusi į Lietuvą papildomų karių ir papildomą karinę techniką.

Papildomų karių į Lietuvą yra atsiuntusi ir Norvegija. Be vokiečių ir norvegų, šiuo metu NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Rukloje tarnauja kariai iš Nyderlandų, Belgijos, Čekijos, Liuksemburgo ir Islandijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.