Buvusiame bendrabutyje Girionyse nebus Pusiaukelės namų nuteistiesiems

Su Girionių bendruomene antradienį susitikusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė garantavo, kad atsisakyta Teisingumo ministerijos sumanymo steigti buvusiame Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos bendrabutyje Pusiaukelės namus kaliniams. Bendruomenės siūlymu, šiame bendrabutyje puikiausiai galėtų glaustis nuo karo pabėgę ukrainiečiai.

Kalėjimų departamentas Pusiaukelės namams nusižiūrėjo buvusį kolegijos bendrabutį Girionyse, tačiau bendruomenė siūlo jame laikinai įkurdinti ukrainiečius.
Kalėjimų departamentas Pusiaukelės namams nusižiūrėjo buvusį kolegijos bendrabutį Girionyse, tačiau bendruomenė siūlo jame laikinai įkurdinti ukrainiečius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-06 17:27

„Ukrainos karo pabėgėlių srautas stabilizavosi, tačiau privalome būti pasiruošę įvairiems atvejams ir priimsime ukrainiečių tiek, kiek reikės“, – kalbėjo ministrė, į susitikimą Girionyse atvykusi kartu su Seimo nariu Justinu Urbanavičiumi, Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu bei administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir kitais atsakingais asmenimis. Visi jie apžiūrėjo buvusį bendrabutį, dėl kurio ne vieną savaitę virė aistros, vos sužinojus apie Teisingumo ministerijos planus. Kilus bendruomenės protestams ir nepritarus Kauno rajono savivaldybei, šių planų atsisakyta, o patalpas nuspręsta perduoti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

„Dėl Pusiaukelės namų kaliniams galite būti ramūs – jiems čia ne vieta“, – patikino Girionių bendruomenę V. Makūnas. Jis taip pat tvirtino, kad Savivaldybė, pritariant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, yra pasiryžusi negyvenamas patalpas tinkamai suremontuoti ir pritaikyti visuomenės poreikiams.

„Bendrabutį reikėtų sutvarkyti ne kosmetiškai, o rimtai. Jei bus poreikis, jame galėtume apgyvendinti karo pabėgėlius. Tačiau karas juk netruks amžinai, reikia, kad patalpos tarnautų ir vietos bendruomenei“, – pabrėžė meras. Girionių bendruomenės atstovai tokiam sumanymui pritarė.

„Esame pasirengę ateiti į talką ir padėsime, kuo tik galėsime. Visos mūsų seniūnijoje veikiančios įstaigos žadėjo ukrainiečiams ieškoti darbo vietų“, – kalbėjo Samylų kultūros centro kultūrinio darbo organizatorė Eglė Targanskienė.

V. Makūnas patikino, kad bus pasirūpinta ne tik pabėgėlių buitimi, bet ir jų vaikų ugdymu Šlienavos pagrindinėje mokykloje.

Kada prasidės bendrabučio atnaujinimo darbai ir kas taps jo šeimininkais, kol kas nenuspręsta. „Išsivežu nemažai klausimų pamąstymui. Po to pasitarsime su Kauno rajono savivaldybe ir priimsime geriausius sprendimus“, – girioniškiams pažadėjo ministrė M. Navickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą