Į Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetą siūlomas D. Žalimas

Į Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių komitetą siūlomas profesorius, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Dainius Žalimas.<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Žalimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 10:06 AM

Jo kandidatūra bus svarstoma Vyriausybės pasitarime trečiadienį, rodo darbotvarkė.

Pasitarime siūloma pritarti šiuo metu Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekano pareigas einančio D. Žalimo kandidatavimui į Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetą 2023-2026 metų kadencijai.

Taip pat turėtų būti pavesta Užsienio reikalų ministerijai kartu su kitomis atsakingomis institucijomis vykdyti rinkimų kampaniją.

Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių komitetas yra iš nepriklausomų ekspertų susidedanti institucija. Jos nariai stebi, kaip šalys narės laikosi Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto.

Komitetą sudaro 18 ekspertų, turinčių moralinį autoritetą ir pripažintą kompetenciją žmogaus teisių srityje.

Šiuo metu Lietuvos atstovo komitete nėra.

48-erių D. Žalimas nuo 2011 metų buvo Konstitucinio Teismo teisėju, nuo 2014-ųjų – pirmininku, taip pat yra dėstęs Vilniaus ir Mykolo Romerio universitetuose, Lietuvos karo akademijoje.

Šiuo metu jis taip pat dirba Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos Tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės instituto profesoriumi.

Jis 2001 metais apgynė daktaro disertaciją Vilniaus universitete, nuo 2011-ųjų – šio universiteto Teisės fakulteto tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės profesorius.

D. Žalimas apdovanotas Moldovos garbės ordinu už svarų indėlį plėtojant ir stiprinant Lietuvos ir Moldovos bendradarbiavimą konstitucinio teisingumo srityje, o už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.