Kylant nuogąstavimams dėl Kaliningrado srities – Lietuvos kariuomenės paaiškinimas

Kylant abejonėms dėl Kaliningrado srities keliamos grėsmės Lietuvai, o ypač – Kuršių nerijai, Lietuvos kariuomenės atstovai paaiškino, kodėl gyventojams baimintis nereikėtų.

 Kariuomenė<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Kariuomenė<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kaliningrado sritis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaliningrado sritis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 11:54 AM, atnaujinta Apr 6, 2022, 12:05 PM

Savo feisbuko paskyroje Lietuvos kariuomenės atstovai paaiškino, kad karinis aktyvumas Kaliningrado srityje yra nuolat stebimas ir pakitimų kol kas nėra matoma.

„Pirma, Rusijos pajėgų karinis aktyvumas Rusijos Kaliningrado srityje yra stebimas ir jis yra nepakitęs, taip pat Rusijos pajėgų sudėtis Kaliningrade nesiskiria nuo mums įprastos – stovi tie patys daliniai, ši informacija yra šios dienos, šio ryto duomenys.

Gauname informacijos, kad pasienio gyventojai karts nuo karto mato judančią Rusijos karinę techniką, tai šitaip gali būti, karinė technika nebūtinai stovi vietoje – kartais vyksta pratybos, administraciniai važinėjimai, neatmetame, kad gali būti noro ir pasidemonstruoti savo „buvimą“, bet tai niekaip nekeičia aukščiau minėto fakto“, – teigiama įraše.

Taip pat, Lietuvos kariuomenė ramina, kad apie bet kokius pasikeitimus gyventojai būtų iškart informuojami, o saugumą užtikrina ir Lietuvos kariuomenės pajėgų vienetai.

„Antra, situacija ten stebima ir mūsų pačių, ir kitų NATO šalių žvalgybiniais pajėgumais, kuriuos labai sudėtinga apgauti (dar klausimas, ar išvis įmanoma), apie situaciją kasdien informuojami valstybės pareigūnai, tai yra rutina, kuri jau tęsiasi metų metus. Apie gyventojams reikšmingus situacijos pakitimus būtų informuojama nedelsiant.

Trečia, mūsų pačių pajėgumai – šiame regione dislokuotos Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos bei koviniai Sausumos pajėgų ir Specialiųjų operacijų pajėgų vienetai“, – rašoma feisbuko įraše.

Lietuvos kariuomenės atstovai taip pat pridūrė, kad saugumą garantuoja ir sąjungininkų skaičius Lietuvoje, o kontrolę užtikrina ir budintys jų naikintuvai, todėl grėsmės vykti į Kuršių neriją nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.