Z. Jedinskio pareiškimai apie Lenkiją supykdė kolegas – iš partijos pasitraukė Seimo narė B. Petkevič

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA) atstovo Zbignevo Jedinskio pareiškimas, jog Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija, supykdė partijos kolegas.

Beata Petkevič<br>T.Bauro nuotr.
Beata Petkevič<br>T.Bauro nuotr.
Beata Petkevič<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Beata Petkevič<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 12:45 PM, atnaujinta Apr 6, 2022, 1:15 PM

Nepritardama kolegos nuomonei, parlamentarė Beata Petkevič pranešė paliekanti partiją. Tai politikė patvirtino portalui lrt.lt. 

„Politikoje turime ieškoti kompromisų, kai priimame sprendimus, taip, bet kiekvieno politiko pozicija turi būti aiški. Negalime klaidinti savo rinkėjų, bandant sėdėti ant dviejų kėdžių, kadangi gali kilti dviprasmiškumų, ypač dabar, tokiu sunkiu metu. Manau, kad tokiais komentarais ponas Z. Jedinskis tikrai nuėjo per toli. Tai labai neigiamai veikia ir partijos įvaizdį, ir, aišku, jei partijos, tai ir mano įvaizdį asmeniškai, todėl toks sprendimas buvo priimtas“, – portalui lrt.lt sakė parlamentarė.

Portalui savo pasitraukimą iš LLRA-KŠS patvirtino ir Vilniaus r. vicemeras Robert Komarovski.

Praėjusią savaitę Z.Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z.Jedinskis.

Nors buvusio parlamentaro Z.Jedinskio vieši pasvarstymai sukėlė audrą viešojoje erdvėje bei Seime, LLRA-KŠS didelės problemos tame neįžvelgė ir politiko samprotavimus pavadino asmenine nuomone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.