Arūnas Dumalakas. Vilnius R. Šimašių nurašė jau anksčiau

Atrodytų, kad Vilniaus meras R.Šimašius mielai perkeltų 2023 metų savivaldybių tarybų rinkimų datą, kai bus renkamas ir sostinės vadovas. Kaip tik tuo metu į pabaigą artės šildymo sezonas, kuris vilniečiams tikrai nebus lengvesnis nei praėjęs.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 6:35 AM

Vilniečių neapgausi, jie iš tuštėjančių kišenių jaučia – sostinės šilumos ūkyje dešimtmečius nieko nedaryta, kad vartotojų padėtis būtų geresnė. Tad jau dabar, „Baltijos tyrimų“ apklausos duomenimis, antrą kadenciją baigiančio Vilniaus mero populiarumas tarp sostinės gyventojų mažesnis nei buvo baigiantis pirmai kadencijai.

Lyg ir išeitų, kad R.Šimašiaus populiarumą tirpdo šildymas, todėl jis jau prieš kelis mėnesius pareiškė, jog trečios kadencijos nesieks. Bet ar tikrai viskas taip paprasta?

Ne. Ir štai kodėl. R.Šimašius atsisakė trečios kadencijos ir nebesivaiko populiarumo, nes visiškai išpuiko – mano atlikęs visus darbus Vilniui.

Keista, juk prieš rinkimus kone visi savivaldybių vadovai, siekiantys būti perrinkti, skeryčiojasi aiškindami, kad dar ne viską padarė, o vėl sėdę į mero kėdę tai jau tikrai viską nuveiksią.

Dar vertėtų pridurti, kad R.Šimašius nėra Vilniaus patriotas.

Juk kitas vadovas, net ir matydamas smunkantį populiarumą, dalyvautų rinkimuose, pralaimėtų, galbūt net pats širdyje tikėdamas, kad rinkėjai jo neįvertino, o jis privalo toliau versti kalnus miesto labui.

Gal ir apklausos rezultatai tokie – vilniečiai nurašė R.Šimašių jam pareiškus, kad nesieks būti perrinktas meru, nors sunku tuo patikėti. Geras vadovas ilgą laiką lieka populiarus net nebeidamas pareigų.

Tad aiškėja, kad ne šildymo kainos, beatodairiškai siaurinamos gatvės ir dėl to kylančios eismo problemos ar R.Šimašiaus ankstyvas pareiškimas apie pasitraukimą lemia tai, kad dabar populiaresnis jo pagrindinis konkurentas A.Zuokas.

Vilniečiai nuo R.Šimašiaus nusigręžė jau jo antros kadencijos pradžioje, kai ėmė aiškėti, kad žodžiai apie laisvės ir kūrybos sklidiną sostinę – tik tušti pažadai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.