Mažėja bandančių į Lietuvą patekti migrantų – pasieniečiai neįleido dar 12

Pastarąją parą pasieniečiai neleido iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekti 12 migrantų, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasieniečiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-07 09:13

Į Latviją iš Baltarusijos praėjusią parą, jau antrą iš eilės, nebandė įeiti nė vienas toks užsienietis. Lenkijos pasieniečiai antradienį apgręžė 28 iš Baltarusijos ėjusius neteisėtus migrantus.

Pasak VSAT, Lazdijų rajone, pasienio ruože, antradienio rytą aptikti šeši dokumentų neturėję asmenys, prisistatę šeima, Tadžikistano piliečiais.

Dvi nepilnametėmis, 12-os ir 17-os, prisistačiusios migrantės bei suaugusi moteris reiškė nusiskundimus savijauta. Jas greitosios pagalbos automobiliu, lydimu pasieniečių, medikai nugabeno į Alytaus ligoninę.

Tuo metu nusiskundimų sveikata neturėję suaugęs vyras su dviem nepilnamečiais buvo laikinai apgyvendinti netoliese esančiame VSAT objekte. Tą pačią dieną, tarnybos duomenimis, medikai konstatavo, kad nepilnamečių užsieniečių sveikatai pavojaus nėra, gydymas nebūtinas. Nuspręsta stebėjimui pernakt ligoninėje palikti suaugusiąją, su ja liko ir kitos dvi migrantės.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1281 neteisėto migranto. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą neįleista dar per 8,1 tūkst. Kai kurie jų į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.