A. Dulkys apie panaikintą licenciją chirurgui K. Strupui: tolerancijos korupcijai nebus

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia nekeisiąs savo pozicijos dėl panaikintos chirurgo licencijos buvusiam Santaros klinikų vadovui Kęstučiui Strupui. Ministras akcentavo, kad sveikatos apsaugos sektoriuje jokios tolerancijos korupcijai nebus ir, jo teigimu, opozicijos reiškiamas nepasitenkinimas dėl teisėtai priimamų sprendimų mažų mažiausiai stebina.

Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 2:01 PM

„Norėčiau priminti, kad ne vieną dešimtmetį sveikatos apsaugos sektorius yra laikomas labiausiai korupcijos paveiktų viešojo sektoriaus sričių, kurioje gyventojai dažniausiai patiria kyšio prievartavimo ir davimo riziką. Sveikatos apsaugos sektorių ne vienerius metus yra apėmęs ilgametis korupcijos sąstingis. Korupcijos lygis išlieka aukštas, tą rodo ir naujausi sociologiniai tyrimai bei teisėsaugos institucijų atliekami analitiniai ir ikiteisminiai tyrimai. Atsižvelgiant į tai, proveržis kovoje su korupcija reikalauja principinių, griežtų ir pažeidėjams neigiamas pasekmes sukeliančių priemonių“, – antradienį atsakydamas į opozicijos keliamus klausimus dėl K. Strupo teigė ministras.

A. Dulkys paneigė dalies parlamentarų įtarimus esą Sveikatos apsaugos ministerija inicijavo K. Strupo licencijos panaikinimo procedūrą. Jo teigimu, kaltinimai vykdant teisėsaugos užsakymus brandžiose demokratinėse valstybėse yra nesuprantami.

„Daugiau nei stebina aukštas pareigas einantys valdininkai ir politikai, kurie viešai reiškia nepritarimą ir nepasitenkinimą dėl teisėtai priimamų sprendimų ir vykdomų veiksmų kovojant su korupcija, vadina juos neproporcingais, kaltina mane vykdant teisėsaugos užsakymus. Brandžiose demokratinėse valstybėse tokia situacija būtų nesuprantama“, – kalbėjo ministras.

„Taigi, tolerancijos šioje vietoje nebus, pagal dabar galiojantį teisinį reguliavimą licencijos galiojimas panaikinamas, jei gydytojas grubiai pažeidė paciento teises“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad praėjusiais metais Vilniaus apygardos teismas paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo. Teismas konstatavo, kad buvęs Santaros klinikų vadovas K. Strupas, būdamas valstybės tarnautojas – VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius bei praktikuojantis chirurgas, 2018 m. sausį iš pacientės paėmė kyšį už tai, kad pacientės pageidaujamu laiku pats atliktų jai operaciją.

Dalis parlamentarų, nuogąstaudami esą Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos viešai neatskleidžia, dėl kokių priežasčių K. Strupui panaikinta licencija, pareikalavo ministro atsakyti į klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.