V. Čmilytė-Nielsen įsitikinusi, kad Z. Jedinskis Seime dirbti neturėtų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen įsitikinusi, kad skandalingais pareiškimais pasižymėjęs Regionų frakcijos parlamentaro Česlavo Olševskio patarėjas Zbignevas Jedinskis Seime dirbti neturėtų.

V. Čmilytė-Nielsen ir Z. Jedinskis.<br>Lrytas.lt koliažas
V. Čmilytė-Nielsen ir Z. Jedinskis.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 9:21 AM, atnaujinta Apr 13, 2022, 9:22 AM

„Žinoma, jam neturėtų būti suteiktas jį įdarbinusio Seimo nario Česlovo Olševskio pasitikėjimas. Aš laukčiau ryžtingesnių sprendimų ir visiškai aiškaus, nedviprasmiško atsiribojimo. Ko iki šios dienos aš neišgirdau“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Vis tik Seimo pirmininkė sako šio klausimo su parlamentaru Č. Olševskiu neaptarusi, kadangi sprendimą, jos vertinimu, turėtų priimti pats Regionų frakcijos atstovas.

„Panašių situacijų esame ne vieną turėję, kai atrodo, kad Seimo pirmininkas, kaip darželio auklėtojas, turėtų nueiti, pagrūmoti pirštu ir pasakyti, kaip turi būti. Akivaizdu, kad tai yra kiekvieno Seimo nario atsakomybės klausimas, kam suteikia pasitikėjimą, ką darbina. Ir aš tikėčiausi, kad tokie sprendimai turėtų būti priimami be paraginimo“, – tikino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Visgi viešos kritikos sulaukęs Z. Jedinskis apsisprendė stabdyti savo narystę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungoje. Apie tai feisbuke informavo LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Tuo metu Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) su prašymu įvertinti, ar parlamentaro Č. Olševskio patarėjo darbas Seime nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui ir gynybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?