Tomas Davulis siūlomas kandidatu į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Seimui pristatė nutarimo projektą, kuriuo Tomas Davulis siūlomas kandidatu į Europos Sąjungos (ES) Bendrojo Teismo teisėjus.

Tomas Davulis<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Davulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-19 14:16

Prisistatydamas Seimo nariams T. Davulis pažymėjo, kad jo akademinis darbas ir profesiniai ryšiai buvo labai glaudžiai susiję su ES teise. Pasak pretendento, tiek jo dalyvavimas Europos Sąjungos ekspertų tinklų veikloje, tiek ir akademinis bendradarbiavimas nulėmė tai, kad Vilniaus universitete yra įkurtos dvi magistro programos (viena – lietuvių, kita – anglų kalba), kuriose gilinamasi į tarptautinės (ir ES) teisės dalykus.

„Tikiu, tokiu būdu realizuosiu savo vieną iš, ko gero, svarbiausių norų, kurie susiformavo jau studijų metais – tai yra prisidėti prie ES projekto, prie galimybės kurti Europą kaip teisingumo, laisvės erdvę. Siekdamas šios kandidatūros, šio įvertinimo, aš tikiu, kad galėčiau tinkamai atstovauti Lietuvos Respublikai ir prisidėti prie ES teisinės sistemos vystymo ir gebėti tinkamai atlikti savo pareigas, kaip nepriklausomas teisėjas“, – sakė T. Davulis.

Šios kandidatūros siūlymui pritarė ir Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Iš viso savo kandidatūras ar paraiškas dalyvauti atrankoje buvo pateikę aštuoni asmenys.

T. Davuliui atsakius į Seimo narių klausimus, Seimo statuto nustatyta tvarka vyks jo susitikimai su parlamentinėmis frakcijomis.

Pagrindiniu svarstyti Seimo nutarimo „Dėl pritarimo Tomo Davulio kandidatūros siūlymui į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus“ projektą Nr. XIVP-1498 paskirtas Europos reikalų komitetas. Seimo posėdyje prie šio klausimo bus sugrįžta balandžio 28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.