V. Landsbergis: jeigu būtų gyvas, A. Sacharovas protestuotų prieš karą Ukrainoje

Būtų gerai, kad kuo daugiau žmonių prisimintų žymų rusų disidentą Andrejų Sacharovą ir jo darbus, teigia pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atgavimo Vytautas Landsbergis.

V.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-19 11:01

Interviu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) A. Sacharovo demokratijos tyrimų plėtros centrui jis sakė neabejojantis, jog A. Sacharovas, jeigu būtų gyvas, dėl Rusijos karo Ukrainoje imtųsi protestų.

„Neabejoju, kad jis būtų išėjęs į Raudonąją aikštę ar į kitą labai matomą vietą ir protestuotų prieš karą, prieš Ukrainos užpuolimą. Nėra jokių abejonių“, – kalbėjo profesorius.

VDU A. Sacharovo demokratijos tyrimų plėtros centras antradienį skelbia pradėjęs komunikacinę kampaniją „Aš ne Sacharovas, bet...“, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žmogaus teisių svarbą karo metu, priminti apie vertybes, už kurias kovojo žymus Rusijos disidentas, Nobelio premijos laureatas A. Sacharovas.

V. Landsbergis – šios kampanijos veidas.

Prie kampanijos taip pat prisijungė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, laidų vedėja Beata Nicholson, dainininkai Erica Jennings, Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.