G. Landsbergis: Vokietijos sprendimas dėl naftos gali išjudinti sankcijų Rusijai svarstymą

Vokietijos užsienio reikalų ministrės žinia, kad šalis yra pasirengusi atsisakyti rusiškos naftos, gali išjudinti šeštojo sankcijų paketo Rusijai dėl karo Ukrainoje svarstymą, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 1:40 PM

Taip jis kalbėjo po to, kai Vokietijos diplomatijos vadovė Annalena Baerbock, trečiadienį su Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais, pranešė apie Vokietijos ketinimus iki metų pabaigos atsisakyti Rusijos naftos importo.

„Vakar pradžiugino Vokietijos užsienio reikalų ministrės pasisakymas – iš tikrųjų tai yra didelis žingsnis į priekį. Jeigu Vokietija paskelbs planą, kaip jie ketina atsisakyti naftos, tai jau bus labai didelis postūmis ir visai Europai rimtai svarstyti tai. Manau, kad tai gali paskatinti greičiau susiderėti dėl šeštojo paketo, kuris, deja, kol kas yra užstrigęs“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Landsbergis.

Nuo Rusijos energijos vis dar priklausoma Vokietija yra viena iš šalių, stabdanti Europos Sąjungos sankcijas šios šalies naftos ir dujų importui.

Jų aktyviai siekia daugelis Vidurio ir Rytų Europos šalių, įskaitant Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.