Skandalas: „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovams – darbuotojų kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo ir mobingo

Pasaulinės parodos „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovus darbuotojai kaltina mobingu bei seksualiniu priekabiavimu, jie taip pat kelia klausimus dėl galimo interesų konflikto, antradienį skelbia LRT.

Romas Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Romas Jankauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 7:10 AM, atnaujinta Nov 8, 2022, 12:55 PM

Anot darbuotojų, vadovai priešinosi ir iniciatyvai iškelti Ukrainos vėliavą bei taip išreikšti palaikymą Rusijos užpultai šaliai, prieš juos naudojo psichologinį spaudimą.

Šeši Dubajuje vykusios parodos dalyviai iš Lietuvos su skundu kreipėsi į institucijas, prašydami ištirti ir laikinai nušalinti Lietuvos ekspozicijos „EXPO 2020“ generalinį komisarą Romą Jankauską ir direktorių Mantą Svečiulį nuo einamų pareigų, kol bus priimtos galutinės tyrimo išvados.

Tarp pateikiamų nederamo elgesio pavyzdžių nurodomi M. Svečiulio komentarai apie moterų išvaizdą, pasiūlymai kartu leisti laiką. Skunde taip pat sakoma, kad M. Svečiulis tarnybinį automobilį ir vairuotoją naudojo asmeniniams tikslams – po Dubajų vežiojo savo šeimos narius ir draugus.

Tuo metu apie R. Jankauską teigiama, kad jis viename komandos susirinkime nevengė vairuotojo vadinti paties sugalvota pravarde „Baklažanas“.

Tiek R. Jankauskas, tiek M. Svečiulis kaltinimus neigia.

Aplinkos ministerija tvirtina, kad sudarytos dvi komisijos, kurios aiškinasi skunde nurodytas aplinkybes.

Papildymas. Specialiai skunde nurodytoms aplinkybėms ištirti Aplinkos ministerijoje sudaryta Komisija ištyrė pasaulinės parodos „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono darbuotojų skunde nurodytas aplinkybes bei M. Svečiuliui pateiktus kaltinimus ir motyvuota išvada konstatavo, kad nei vienas iš pateiktų kaltinimų nepasitvirtino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.