Kauno apylinkės teisme – geriausių 2021 metų sekretorių apdovanojimai

Kauno apylinkės teisme finišavo „Metų sekretorius 2021“ ir „Metų debiutas 2021“ rinkimai.

 Išrinkus geriausias Kauno apylinkės teismo sekretores, šio teismo pirmininkas A.Purvainis padėkojo joms už atsidavimą ir pasišventimą darbui.<br> Kauno apylinkės teismo nuotr. 
 Išrinkus geriausias Kauno apylinkės teismo sekretores, šio teismo pirmininkas A.Purvainis padėkojo joms už atsidavimą ir pasišventimą darbui.<br> Kauno apylinkės teismo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Vaiva Milkeraitienė, Kauno apylinkės teismas

Apr 29, 2022, 10:48 AM, atnaujinta Apr 29, 2022, 11:04 AM

Tarptautinė sekretoriaus diena minima trečią balandžio trečiadienį, tad vėlyvą popietę, pasibaigus intensyviems darbams, Kauno apylinkės teismo kolektyvas 2022 m. balandžio 21 d. susirinkime, vykusiame mišriu būdu (daliai darbuotojų dalyvaujant nuotoliniu būdu), pagerbė rinkimų finalininkes.

Geriausių metų sekretorių rinkimai Kauno apylinkės teisme yra skirti pagerbti ir paskatinti teismo posėdžių sekretorius, be kurių teismo darbas taptų tiesiog neįmanomas.

Už nelengvą, prasmingą ir energijos reikalaujantį darbą bei svarų indėlį į teismų sistemą šiemet apdovanotos septynios teismo posėdžių sekretorės.

Nominacija „Metų sekretorius 2021“ atiteko Kauno rūmų teismo posėdžių sekretorei Rugilei Gerdvilienei, „Metų debiutas 2021“ – Kauno rūmų teismo posėdžių sekretorei Ievai Čiulčinskaitei.

Atsižvelgus į balsavimo rezultatus, paskatintos ir gėlėmis apdovanotos dar penkios geriausiosios: Živilė Gedvilaitė (Kauno rūmai), Orinta Ruf (Kauno rūmai), Rasa Šaltienė (Jonavos rūmai), Agnė Krivičiūtė (Kėdainių rūmai) ir Vilma Janonienė (Kaišiadorių rūmai).

Teismo vadovas Arūnas Purvainis, sveikindamas visus teismo sekretorius Tarptautinės sekretorių dienos proga, dėkojo už atsidavimą ir begalinį pasišventimą darbui, o svarbiausia – dėmesį žmogui.

A.Purvainis pastebėjo, kad teismo sekretoriai spėja viską: greitai ir kokybiškai atlikti savo funkcijas, puikiai organizuoti darbą, o iškilus sudėtingai situacijai – šypsotis.

„Švęskite sekretorių dieną ir džiaukitės, kad esate sekretoriai, nes Jūsų darbas yra be galo svarbus. Ačiū Jums“,- dėkojo teismo vadovas.

Tiesioginės teismo posėdžių sekretorių vadovės Kauno apylinkės teismo Raštinės skyriaus vedėjos Astos Ablingytės – Bliujienės manymu, geriausių sekretorių rinkimai, kai yra pagerbiami ir įvertinami geriausi sekretoriai, o tuo pačiu skatinami pasitempti ir dirbti dar geriau kiti darbuotojai,- yra reikalingi ir prasmingi.

Kolektyvo išrinktos ir teismo administracijos sprendimu įvertintos ir paskatintos sekretorės, po apdovanojimų paprašytos pasidalinti savo mintimis, džiaugėsi išreikštu pasitikėjimu ir įvertinimu.

„Didelį džiaugsmą galima iškovoti tik dideliu darbu,“ – J. V. Gėtės žodžiais įvertinimu džiaugėsi Orinta Ruf.

„Metų sekretorė 2021“ titulą pelniusi Rugilė Gerdvilienė Kauno apylinės teisme dirba beveik keturis metus. Nors teismas – ne pirma Rugilės darbovietė, tačiau šiandiena ji drąsiai sako, kad tai yra viena geriausių jos patirčių.

„Nors teismo posėdžių sekretorės darbas nėra lengvas, reikalauja atidumo, tikslumo ir atsakomybės, tačiau dirbti nėra nuobodu, darbas dinamiškas ir įdomus, šiame darbe nėra rutinos,“ – džiaugiasi Rugilė.

„Metų debiutas 2021“ nugalėtoja Ieva Čiulčinskaitė teisme dar nedirba nė metų (birželį bus vieneri), tačiau jau spėjo pajusti atliekamų atsakingų pareigų atsakomybę ir svarbą. Ieva pasakoja, kad nuo mažų dienų žavėjosi darbu teisinėje sistemoje, todėl neabejodama pasirinko teisininkės kelią. Šiuo metu studijuojanti magistrantūroje geriausia metų debiutantė teigia, kad darbą teisme pasirinko dėl įgimto teisingumo jausmo, taip pat noro susipažinti su vykstančiais teisminiais procesais, įgyti patirties ir bendro suvokimo.

„Kiekvienas iš mūsų, dirbančių teisme, prisidedame nors maža dalelyte prisidedame prie teisingumo,“- sako Ieva Čiulčinskaitė.

Tuo tarpu, nė dviejų metų nedirbanti Agnė Krivičiūtė, daugiausia kolektyvo balsų surinko Kėdainių rūmuose.

Agnė nuoširdžiai sako, jog nesitikėjo tokio įvertinimo ir kuklinasi, kad nugalėtojo laurai turėjo atitekti tai kolegei, kuri ją kantriai mokė (beje, pati „mokytoja“ – Eglė Valikonienė tapusi „2018-ųjų debiutas“). Agnei, atėjusiai dirbti iš kitos valstybės institucijos, teismas pasirodė pati rimčiausia darbovietė – vykdanti teisingumą.

Kaišiadorių rūmuose keturis metus dirbanti Vilma Janonienė prisimena, kad teisme dirbti svajojusi dar mokyklos suole. „Bendravimas su skirtingais žmonėmis, sudėtingų ar kasdienių problemų sprendimas suteikia nesibaigiančių gyvenimo pamokų,“- pasakoja Vilma.

Kauno rūmų teismo posėdžių sekretorė Živilė Gedvilaitė dirba pusantrų metų. Ji teigia, kad darbą pasirinko po teisės bakalauro studijų, nes, jos nuomone, šis darbas atveria plačias galimybes pamatyti viską iš arti ir mokytis iš geriausių šios srities specialistų, o teismo posėdžių sekretorės yra tie žmonės, kurie mato visą procesą, išgirsta visas puses, tai puikus darbas norinti suprasti ir įtvirtinti tai, ką išmoko studijose.

„Mano nuomone, šis darbas prasmingas todėl, kad galiu prisidėti tuo, kuo galiu, kad darbas vyktų sklandžiai ir kokybiškai, o teismuose, tai manau ypatingai svarbu,“- pastebi Živilė.

Na, o Jonavos rūmuose net 16 metų teismo posėdžių sekretore dirbanti Rasa Šaltienė šį garbingą apdovanojimą gauna jau antrą kartą (pirmą kartą – 2018 m.).

Paklausta, kokią prasmę mato dirbdama būtent teisme, Rasa sako mananti ir tikinti, kad šalia profesinių žinių ir įgūdžių labai svarbios ir žmogiškosios savybės. „Kaip žinia, retas proceso dalyvis ar lankytojas būna vedinas gerų emocijų ir nusiteikimo. Ir kai po atlikto darbo, numalšinus įtampą, išgirsti ačiū, tai ir yra tas jausmas, dėl kurio esu čia, – darbo prasmę įvardina Rasa.

Du su puse metų teisme dirbanti Orinta Ruf valstybės tarnautoja pasiryžo tapti tik atlikusi savianalizę ir įsivertinusi savo gebėjimus šioje srityje.

Orintą žavi atsakomybės jausmas, pasiekti rezultatai ir su kiekviena diena iškilę iššūkiai.

„Malonu žinoti, jog šis darbas išryškina mano stipriąsias savybes bei suteikia galimybę augti,“- džiaugiasi Orinta, pokalbį baigdama Jimmy Deans citata: „Aš niekada negalėsiu pakeisti vėjo krypties, tačiau aš visuomet galėsiu pritaikyti bures taip, kad pasiekčiau savo tikslą.“

Paprašytos išsakyti linkėjimus esamiems ir būsimiems sekretoriams nugalėtojos linkėjo kantrybės, atidumo ir kruopštumo, taip pat, supratingumo, užsispyrimo, geranoriškumo ir dėmesingumo, stiprybės ir pakantumo, atkaklumo ir ryžto, o sunkesniu metu, – pozityvumo.

„Kiekviena diena dovanoja naujas patirtis, pažinimą ir atradimus. Tai yra mūsų gyvenimas“,- akcentavo Rasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.