V. Sinkevičius: Rusijos sukeltas karas neturi tapti priežastimi atsisakyti Baltijos jūros ekologinės būklės gerinimo siekių

Rusijos sukeltas karas Ukrainoje negali tapti priežastimi nustoti siekti Baltijos jūros ekologinės būklės gerinimo, sako Lietuvos deleguotas Europos Komisijos (EK) narys Virginijus Sinkevičius. Kaip aiškina eurokomisaras, praėjusių metų spalį Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisija (HELCOM) ir visos jos narės patvirtino iš daugiau nei 200 veiksmų sudarytą planą, kurį šalys narės privalo įgyvendinti iki 2030 metų, o pagrindinis plano tikslas – kad Baltijos jūros aplinkosaugos būklė taptų gera.

Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 2:17 PM

„Viena iš narių yra ir Rusija. Kuri prisiėmė įsipareigojimą įgyvendinti planą. Natūralu, kad dėl pradėto karo prieš Ukrainą aš kreipiausi į HELCOM, prašydamas, kad Rusijos dalyvavimas šiame formate būtų sustabdytas“, – penktadienį „Verslo žinių“ organizuotame Klaipėdos ekonomikos forume kalbėjo V. Sinkevičius.

Už aplinkosaugą, vandenynus ir žvejybą atsakingas eurokomisaras pripažįsta, kad Maskvos veiksmai iš dalies prislopino optimizmą dėl Baltijos jūros ekologinės būklės gerinimo.

„Deja, tuo pačiu iškyla ir dar daugiau klausimų, ne tik apie karinį saugumą regione, bet ir apie ilgalaikį poveikį Baltijos jūrai. Labai gaila, kad, pagaliau pasirodžius tam tikriems vilčių teikiantiems ženklams, kad padėtis keičiasi, kad Baltijos jūros pakrantės ekonomika gali atsistoti ant kojų, kad savo vaikams turime vilčių palikti sveikesnę jūrą, Rusija sukėlė beprecedentę krizę“, – teigė jis.

Vis tik EK narys pažymėjo, kad Kremliaus sukeltas karas neturi tapti priežastimi išsižadėti Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisijos keliamų tikslų.

„Tačiau tai negali tapti priežastimi viską mesti. Aš manau, kad, atvirkščiai, mes privalome izoliuoti agresorius ir įrodyti, kad mes galime labai sėkmingai judėti į priekį“, – pabrėžė V. Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.