Lietuvos ginkluotės kontrolės ekspertai vertins karinę veiklą Suomijoje

Lietuvos ginkluotės kontrolės inspektoriai šią savaitę vertins karinę veiklą Suomijoje, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 12:35 PM

Gegužės 3–6 dienomis Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektoriai Suomijoje atliks pasirinkto rajono inspekciją, domėsis Suomijos karine veikla pietinę šalies dalį apimančiame regione.  

Atlikę inspekciją, Lietuvos kariuomenės atstovai parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Suomija vykdo 2011 metų Vienos dokumento reikalavimus.

Ginkluotės kontrolės inspektoriai turės galimybę gauti informaciją apie rajone dislokuotuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių.

Lankydamiesi poligonuose ir mokymo laukuose inspektoriai galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla, apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius, nurodoma pranešime.

2011 metais ESBO parengtas Vienos dokumentas įpareigoja šiai organizacijai priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.