V. Landsbergis: ateis laisvė ir Baltarusijai, ten bus įrašytas S. Šuškevičiaus vardas

Trečiadienį miręs pirmasis nepriklausomos Baltarusijos vadovas Stanislavas Šuškevičius nesulaukė laisvos Gudijos, tačiau ateis laisvė ir Baltarusijai-Gudijai, sako pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis.

Vytautas Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 12:20 PM, atnaujinta May 4, 2022, 12:21 PM

„S. Šuškevičius nesulaukė laisvos Gudijos. Belovežo signataras, vienas trijų pasirašiusių nuostatą – verdiktą, kad „SSRS LIOVĖSI EGZISTAVUSI“, o tai buvo vartai į galimą naują, kitokį pasaulį, išėjo į visišką laisvę“, – trečiadienį feisbuke paskelbė V. Landsbergis.

Pasak V. Landsbergio, Lietuva 1991-ųjų gruodį jau buvo pripažinta ir nepriklausoma, Jungtinių Tautų Organizacijos narė, o tuometiniai Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos lyderiai Borisas Jelcinas, Leonidas Kravčiukas ir S. Šuškevičius „užvertė paskutinį Blogio imperijos puslapį“.

Pasak V. Landsbergio, Rusijos prezidentas B. Jelcinas pralaimėjo kovą su „kagėbistiniu revanšizmu“, bet keleri metai „pradinio žygio į laisvę įkvepia ir Ukrainos šių dienų didvyrišką gynybinį Tėvynės karą prieš godžią rytų kaimynę Maskoliją, kuri nenori ir nepajėgia keistis“.

„Laimėk, Ukraina. Ateis laisvė ir Baltarusijai-Gudijai. Ten bus įrašytas Stanislavo Šuškevičiaus vardas“, – sako V. Landsbergis.

Trečiadienį būdamas 87-erių mirė pirmasis nepriklausomos Baltarusijos vadovas, vėliau tapęs autoritarinio šalies vadovo Aliaksandro Lukašenkos kritiku. Jo žmona agentūrai AFP patvirtino, kad S. Šuškevičius mirė dėl koronaviruso sukeltų komplikacijų.

1991-ųjų gruodį Belovežo girioje susirinkę tuometiniai Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos lyderiai B. Jelcinas, L. Kravčiukas ir S. Šuškevičius paskelbė Sovietų Sąjungą nustojus egzistuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.