Per interviu – D. Grybauskaitės kirčiai Vakarų valstybėms ir NATO: turėjo klausimų dėl V. Putino

„Atidėdama įsitraukimą į karą NATO daro didelę strateginę klaidą. Galų gale, karas nukreiptas ne tik prieš Ukrainą, bet ir visą Europą“, – tokius žodžius Lenkijos žiniasklaidai išsakė buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-07 23:19

Jau ne vieną kartą Europos Sąjungos ir NATO šalių veiksmus kritikavusi D.Grybauskaitė portalui wprost.pl pabrėžė, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje „efektą pajus visos Europos šalys.“

„Energijos krizė paveiks visą pasaulį. Vietiniai efektai virs globaliais“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji išreiškė ir pasipiktinimą Vakarų reakcija ir elgesiu su Rusijai įsiveržti į Ukrainą įsakymą davusiu Vladimiru Putinu. D.Grybauskaitė kritikavo ir reakcijas į Rusijos pareiškimus apie branduolinį ginklą.

„Šiandieną Vakarai rodo baimę ir kviečia V.Putiną kariauti. Pažiūrėkime į Turkiją, kuri uždarė visas laivybos kryptis Juodojoje jūroje. Ir kažkaip V.Putinas nešantažuoja Turkijos atomine ataka. Kodėl? Nes Turkija nebijo. Ji turi daugiau nei pusės milijono dydžio kariuomenę, gali kovoti ir atsilaikyti. Tad kodėl Vakarų šalys bijo? Nejaugi mes patys neturime savo atominių ginklų?“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.