Ukmergėje sovietinis monumentas aprašinėtas Rusiją palaikančiais šūkiais

Savaitgalį Ukmergėje sovietinis monumentas, anksčiau nuspalvintas Ukrainos vėliavos spalvomis, buvo aprašinėtas Rusiją palaikančiais šūkiais.

Minint Sovietų Sąjungos 60-metį pastatytą skulptūrą „Vėliavnešiai“ jau ne kartą raginta nukelti, šios diskusijos paaštrėjo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.<br>D.Varno nuotr.
Minint Sovietų Sąjungos 60-metį pastatytą skulptūrą „Vėliavnešiai“ jau ne kartą raginta nukelti, šios diskusijos paaštrėjo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.<br>D.Varno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2022, 3:35 PM

Kaip matoma nuotraukose, kuriomis feisbuke pasidalijo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, ant skulptūros „Vėliavnešiai“ bei jos postamento pripiešta Rusijos karo Ukrainoje simboliu tapusių raidžių „Z“ ir „V“, užrašų „Slava Rus“.

Incidentas Ukmergėje užfiksuotas gegužės 9-osios išvakarėse, kai Rusijoje švenčiama vadinamoji Pergalės diena. Šiemet Lietuvoje jos metu baiminamasi incidentų.

D.Varnas BNS sekmadienį sakė, jog paprašė savivaldybės įmonių šiuos užrašus kuo skubiau nuvalyti.

„Ką pamačiau, atsiuntė žmonės, labai sureagavau. Paprašiau įmonių, gal kas greitai gali viską uždažyti, tai tą dalyką jau padarė, pats buvau nuvažiavęs prieš valandą, tai jau visa tai buvo padaryta“, – sakė administracijos vadovas.

Minint Sovietų Sąjungos 60-metį pastatytą skulptūrą „Vėliavnešiai“ jau ne kartą raginta nukelti, šios diskusijos paaštrėjo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Maždaug prieš mėnesį skulptūra buvo nuspalvinta Ukrainos vėliavos spalvomis.

D.Varnas sako, jog dėl šio paminklo yra visokių nuomonių, tačiau svarstė, kad jėgas ir lėšas, reikalingas paminklui nuversti, tikslingiau skirti pagalbai Ukrainai.

Jis teigė kaip administracijos vadovas į policiją dėl paminklo nudažymo Ukrainos spalvomis nesikreipęs, tačiau svarsto, jog šįkart, aplinką išpaišius draudžiamais simboliais, tai greičiausiai padarys.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje Lietuvoje imta peržiūrėti ir demontuoti įvairiose vietose esančius sovietinius atminimo ženklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas