Radijo ir televizijos komisijos nariu vietoj A. Zyko siūloma skirti A. Filatovę

Seime svarstoma naujo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nario kandidatūra – ja siūloma skirti verslo vadybininkę, projektų vadovę Agnestą Filatovę.

Agnesta Filatovė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnesta Filatovė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-11 10:36, atnaujinta 2022-05-11 11:45

Ji turėtų pakeisti iš komisijos atleidžiamą komunikacijos specialistą Aurelijų Zyką. Kiek ilgiau nei metus LRKT dirbęs A. Zykas skiriamas Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje.

Seimo Kultūros komitetas trečiadienį bendru sutarimu pritarė A. Filatovės kandidatūrai.

„Esu praktikė. Esu susidūrusi su RKT veikla iš praktinės pusės, iš vadinamosios apačios. Teko dirbti, veikti nemažai, rekomenduoti vieni kitiems, kaip geriau paspartinti ir pagreitinti tam tikrus procesus ir veiklas“, – per komiteto posėdį sakė kandidatė.

„Patirties turiu, apie 20 metų dirbu audiovizualiniame sektoriuje, ypač pastaruosius porą metų labai aktyviai veikiame ties piratavimo tema“, – tvirtino A. Filatovė.

Kandidatė yra baigusi Vilniaus kolegiją ir Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą, studijavo reklamos bei verslo vadybą ir administravimą, iki šių metų gegužės dirbo viešosios įstaigos „Kino pavasaris“, bendrovės „Europos kinas“ vadove, anksčiau yra koordinavusi Europos Komisijos programą „MEDIA 2007“ Lietuvoje.

2019 metais A. Filatovė kandidatavo į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kaip A. Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ narė.

„Kol kas bendraudavome priekaištų ir pasiūlymų forma, o dabar, ačiū Dievui, kovosime vienoje fronto linijoje. Labai svarbu, kad dar sustiprėtų komisijos požiūris į autorines teises, tikrai džiaugiuosi šia kandidatūra ir labai laukiu pirmajame posėdyje“, – trečiadienį per komiteto posėdį sakė LRTK pirmininkas Rimantas Bagdzevičius.

Radijo ir televizijos komisija yra Seimui atskaitinga institucija, reguliuojanti ir prižiūrinti Lietuvoje veikiančių transliuotojų ir retransliuotojų veiklą.

Komisiją sudaro 11 narių: du narius skiria prezidentas, tris narius (vieną – iš opozicinių frakcijų) – Seimas Kultūros komiteto teikimu, tris narius – Lietuvos meno kūrėjų asociacija, vieną narį – Vyskupų konferencija, vieną narį – Lietuvos žurnalistų sąjunga, vieną narį – Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.