A. Mazuronis kritikuoja T. V. Raskevičių: jis daro viską, kad Partnerystės įstatymas būtų nepriimtas

„Darbietis“ Andrius Mazuronis kritikuoja Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių dėl sprendimo, anot jo, ne pačiu tinkamiausiu metu spręsti Partnerystės klausimą. A. Mazuronio nuomone, susidaro įspūdis, kad įstatymo projekto įtraukimu į Seimo pavasario sesijos darbų programą siekiama sukelti politinę įtampą, mobilizuoti rinkėjus, o ne iš tiesų spręsti šį klausimą.

 T. V. Raskevičius ir A. Mazuronis.<br>lrytas.lt koliažas.
 T. V. Raskevičius ir A. Mazuronis.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 9:30 AM

„Kai matau diskusiją iš arti ir tuos neoficialius debatus posėdžių salėje, man susidaro toks įspūdis, kad žmonės, kurie deklaruoja, kad atėjo išspręsti šį klausimą, jie tiesiog maitinasi iš jo, o to noro išspręs iki galo paprasčiausiai nėra. Nes visi veiksmai iš jų pusės rodo paprastą dalyką: tiems žmonėms reikia proceso, politinės įtampos, savo rinkėjų mobilizavimo, (...) o ne klausimo išsprendimo“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė „darbietis“.

A. Mazuronis pabrėžia, kad, atsižvelgiant į geopolitinę įtampą regione, šiuo metu nėra pats tinkamiausias metas spręsti visuomenę kurstančius klausimus.

„Aš nesu įsitikinęs, ar tai pats tinkamiausias laikas tokiems emocijas generuojantiems klausimams grįžti į politinę darbotvarkę, kai yra iš tiesų tokių rimtų egzistencinių dalykų. Dar kai Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Raskevičius išsitraukia ar tai saugumo situaciją, ar kasmetinį Saugumo departamento grėsmių vertinimą ir teigia, kad kas nepalaiko partnerystės, tie yra Putino agentai ir panašiai, tai, man atrodo, jis daro viską, kad įstatymas būtų nepriimtas“, – pridūrė jis.

Be to, parlamentaro nuomone, nors ir ketinama artimiausiu metu pristatyti pakeistą Partnerystės įstatymo projektą, vis tik, pažymi jis, net ir pakeistos įstatyme esančios formuluotės nepakeis Seimo narių vertybinės pozicijos šiuo klausimu.

„Klausant debatų, man atrodo, kad visi prisiriša prie tų formuluočių, kad, jei kažką pakeis, peržiūrėsime. Tai čia toks bandymas prisidengti figos lapu, tos formuluotės niekam neįdomios, kokios tame įstatyme yra. Iš principo visi turi savo vertybines pozicijas, kurios susijusios su tuo pačiu žodžiu partnerystė ir kai bando vienos ar kitos politinės jėgos sakyti, kad, jei formuluotė bus vienaip ar kitaip pakeista, pažiūrėsime, tai tiesiog bando apgauti rinkėjus, ne iki galo atskleisti savo tikrąją poziciją“, – teigė „darbietis“.

ELTA primena, kad, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, Lietuvoje aistras keliantis Partnerystės įstatymas Seimui gali būti pateiktas jau artimiausiu metu. Visgi, jos teigimu, bent jau kitos savaitės antradienį to padaryti neplanuojama.

Tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, užvirė aštrios diskusijos dėl siekio į ją įtraukti Partnerystės įstatymą. Seimo narė Agnė Širinskienė iš pavasario sesijos darbotvarkės pasiūlė išbraukti visuomenėje nevienareikšmiškai vertinamą Partnerystės įstatymą, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės.

Visgi Laisvės frakcijos siūlomo Partnerystės įstatymo projekto iš pavasario darbotvarkės išbraukti nepavyko. Prieš metus ši iniciatyva nesulaukė parlamentarų paramos ir neįveikė pateikimo stadijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.