Arūnas Dumalakas. R. Šimašiui rūpi tik vienintelis vaivorykštės spalvos suolas

Kai šeštadienio vakarą vilniečiai bus prilipę prie televizorių ekranų stebėdami „Eurovizijos“ finalą, daugelis bus pamiršę suolus parkuose, skveruose ir gatvėse.

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-14 07:00

O kam jų reikia, jeigu taip patogu išsitiesti ant sofos, atsisėsti ant fotelio ar išsidrėbti ant sėdmaišio.

Bet pasirodo, kad Vilniuje vyko daug originalesnės varžytuvės nei 66-asis dainų konkursas Turine. Tai – patogiausio suolo rinkimai.

Balandžio pabaigoje miesto centre buvo galima išvysti grupę „Vilnius Tech“ studentų, žingsniuojančių gatvėmis su pagalvėlėmis rankose.

Pagalvėles studentai naudojo siekdami atsakyti į išsikeltą klausimą: „Kuris suolas patogiausias?“ O suolų patogumą studentai vertino ne atsisėsdami, o ant jų atsiguldami.

„Miegojimas ar net gulėjimas ant suolų visuomenėje su savimi kartu nešasi stigmą. Mūsų vizijoje Vilnius ar bet kuris kitas miestas yra nevaržomas. Kiekvienas gyventojas gali judėti laisvai, esant poreikiui ne tik atsisėsti, bet ir nekreipdamas į nieką dėmesio imti ir atsigulti“, – paaiškino savo sumanymą studentai.

Studentai pasirinko 17 vietų, kuriose testavo suolus pagal jų ilgį, plotį, formą, švarą, būklę bei juos supančią aplinką.

Knieti sužinoti, kas tapo nugalėtojais? Studentai nominavo penkis geriausius suolus, ant kurių vilniečiai gali geriausiai pailsėti.

Pirmąją vietą užėmė Paupio turgaus, antrąją – Lukiškių aikštės, trečiąją – Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos, ketvirtąją – MO muziejaus suolai.

Penktąją vietą pasidalijo kitokie Lukiškių aikštės ir Šventaragio slėnio suolai.

Rinkimuose ne veltui du kartus buvo paminėta Lukiškių aikštė, tik apmaudu, kad į suolų ekspertų grupę nebuvo įtrauktas nuolatinis jos gyventojas, Dredu pramintas keistuolis.

Jeigu pavyktų prakalbinti, jis galėtų daug papasakoti ne tik apie Lukiškių aikštės, bet ir kitų miesto suolų patogumą. Juk dešimtmečius ant jų miegojo net ir spaudžiant 20 laipsnių šalčiui ar merkiant darganoms.

Dredas išbandęs daugybę suolų ir neabejotinai patvirtintų, kad ant jų galima ne tik pailsėti, bet ir išsimiegoti įsisukus į polietileno plėvelę.

Vilniečiai įprato karštą dieną sėsti ant žolės parke ar aikštėje, nors anksčiau tai buvo tabu. Galbūt įpras ir prigulti ant suolo. Tik ant kokio?

Užmiršus patogumą reikia pripažinti, kad dalis centre esančių suolų nutriušę, apgailėtinos būklės. Nežinia, kokios kokybės dažais juos dažo miesto tvarkytojai, nes tie dažai nė vienos žiemos neišlaiko.

Pasižiūrėkime, kaip atrodo suolai V.Kudirkos aikštėje. Ar po lietaus labai norėtųsi atsisėsti ant apsamanojusio suolo prie Seimo rūmų? Kodėl tokios prastos būklės palyginti neseniai įrengti suolai Odminių skvere ar Katedros aikštėje?

Jaunatviško entuziazmo kupini studentai galbūt to nepastebėjo. Tačiau valdžios reikėtų paklausti: kodėl negerbiate vilniečių ar miesto svečių poilsio?

Bet gal neverta klausti, nes meras R.Šimašius per savo valdymo metus dėmesio parodė tik vieninteliam vaivorykštės spalvos suolui Rotušės aikštėje, bet ir tas kažkur dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.