Kauniečių langus drebina dieną ir naktį sraigtasparniai, tačiau pakeisti to neįmanoma – kyla dėl svarbios misijos

Aleksoto gyventojai nepatenkinti, kad vakarais jų ramybę trikdo kylančių ar besileidžiančių sraigtasparnių skleidžiamas triukšmas. S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo vadovas paaiškino, ko neįmanoma pakeisti.

Aleksoto gyventojai piktinosi, kad orlaiviai drumsčia miestiečių ramybę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aleksoto gyventojai piktinosi, kad orlaiviai drumsčia miestiečių ramybę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-23 05:51

Didesnę laiko dalį užsienyje praleidžianti, bet ir Kaune apsilankanti menininkė Lina Kusaitė pastebėjo, kad kelis vakarus iš eilės apie 22 valandą virš Aleksoto skraidė sraigtasparniai.

Moteris sakė, kad nuo jų keliamo triukšmo net drebėjo ir barškėjo namų langai. Menininkė piktinosi, kad orlaiviai drumsčia miestiečių ramybę. Tai ji yra pastebėjusi ir anksčiau.

S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Justas Limanauskas sakė, kad kartkartėmis vis atsiranda gyventojų, kuriems nepatinka sraigtasparnių keliamas triukšmas. Skundų padaugėja šiltuoju metų laiku, kai daugelis atidaro savo namų langus.

„Mūsų aerodromu naudojasi Lietuvos karinės oro pajėgos. Jų sraigtasparniai kyla iš aerodromo, vyksta į žmonių paieškas, gelbėjimo operacijas, o jas atlikę leidžiasi Aleksote. Taip pat sraigtasparniai naudojami, kai reikia gabenti transplantacijai tinkamus organus“, – aiškino J.Limanauskas.

Suplanuoti, kada įvyks nelaimė ir sraigtasparniai turės kilti ir leistis, neįmanoma.

„Taip pat šią savaitę vyko NATO pajėgų pratybos, todėl sraigtasparniai virš miesto galėjo skraidyti intensyviau“, – sakė aerodromo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.