I. Šimonytė įvertino valstiečių iškeltą ultimatumą: tai apgailėtina, nes nieko nėra svarbiau už valstybės saugumą

Premjerė Ingrida Šimonytė įvertino kai kurių valstiečių ir jų lyderio Ramūno Karbauskio grasinimus pasitraukti iš susitarimo dėl gynybos, jei valdantieji ir toliau sieks priimti jiems neįtinkančius įstatymus. Vyriausybės vadovės teigimu, apgailėtina, kai politikai tokiu būdu manipuliuoja nacionaliniam saugumui svarbiais klausimais.  

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-24 12:47

„Kaip toli ši pono Karbauskio argumentacija gali eiti aš nežinau, bet man atrodo, kad iš dalies tai yra apgailėtina, kad taip yra siejami klausimai. Man atrodo, kad už valstybės gynybą ir saugumą mažai kas yra svarbiau. Atkreipčiau dėmesį į tai, kad kolegos, kurie amžinai kaltina dabartinę valdančiąją daugumą kažkokiu priešinimu ir kažkokiu konfliktu, tai, man atrodo, patys labiausiai tai ir daro“, – Seime žurnalistams antradienį sakė premjerė.

„Man tai atrodo keista, nes, manau, kad tokioje situacijoje galima prieiti ir prie absurdo ir bet kokius sprendimus susieti su tuo, ar bus svarstomas, ar nebus svarstomas įstatymas dėl partnerystės, ar dėl profesoriaus Landsbergio pripažinimo faktiniu valstybės vadovu Lietuvai atkūrus nepriklausomybę“, – pridūrė I. Šimonytė.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis Eltai pirmadienį sakė, kad penktadienį vyks jo vedamos partijos tarybos posėdis, kuriame jis agituos bendrapartiečius už pasitraukimą iš susitarimo dėl gynybos.

Nepaisant to, kad R. Karbauskis tvirtino, jog jis puikiai supranta, kad krašto gynybos klausimai šiuo metu yra pirmaeiliai ir, kad valstiečiai pritaria kiekvienam ruošti baigiamo susitarimo punktui, pasirašyti dokumento partija negalės.

Pasak jo, pagrindinė to priežastis yra kelios valdančiųjų įstatyminės iniciatyvos – valstybės vadovo statuso suteikimas Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui ir Civilinės sąjungos įstatymas. Šie projektai, sako valstietis, skaldo visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.