Arūnas Dumalakas. Gal naujasis meras nepaveldės blogiausių R. Šimašiaus savybių

Lygins išartas gatves, jas vėl platins ar raus dabar visur kaišiojamus medžius? Kurio darbo kitais metais pirmiausia imsis mero kėdės paveldėtojas po rinkimų R.Šimašiui pasitraukus kaip blogam sapnui?

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2022, 7:00 AM

O gal vis dėlto naujasis meras nepaveldės blogiausių R.Šimašiaus, kuriam per valdymą buvo svarbu sunaikinti viską, kas buvo sukurta jo pirmtako A.Zuoko laikais, savybių?

Juk buvo nueita iki tokių smulkmenų, kad R.Šimašiaus komanda nukėlė angelų skulptūras, puošusias penkis įvažiavimus į Vilnių.

Dvejus metus angelai dūla sandėlyje, bet savivaldybė autoriui V.Ramoškai skulptūrų neatiduoda. Esą tai savivaldybės nuosavybė, nors skulptorius angelus mielai priglaustų, juos atnaujinęs surastų kūriniams kitą vietą.

O prieš kelias dienas vieną miesto įvažiavimą puošusį angelą savivaldybė nusprendė atiduoti Mažeikių rajono savivaldybės Socialinių paslaugų tarnybos Vaikų dienos centrui.

Dabar gal ir naivūs atrodo tie angelai, bet prisiminkime, kad pirmieji Vilniuje pasirodė dar 2004-aisiais ir per keliolika metų įvairiose sostinės vietose jų pritūpė daugiau nei pusantro šimto.

Sostinė angelus net buvo pradėjusi eksportuoti į kitus miestus ir valstybes. Taip užsieniuose ir užjūriuose atsirado Vilniaus ženklų.

Vienas angelas praėjusį rudenį nutūpė ir ant Šv.Kazimiero lietuvių parapijos bažnyčios stogo Los Andžele, pabrėžiant, kad jis yra Vilniaus angelas.

Mat Angelų mieste Los Andžele angelų trūko, o Vilniuje sėdinčių įvairiose vietose, žvelgiančių į praeivius, kviečiančių sustoti ir nusišypsoti yra apsčiai.

Ir įvažiuojant į Vilnių angelai tikrai labiau pakeldavo nuotaiką nei beviltiškas violetinės spalvos kelio ženklas, reikalaujantis įsijungti šypseną.

Aišku, kad R.Šimašiui užkliuvo ne tik A.Zuoko laikų angelai, bet ir užrašas po jais: „Vilnius – žemai skraidančių angelų miestas.“ Na, kur tie angelai nuodėmių mieste?

Tad išlikti angelams šalia vėliavų, kurios dabar plazda prie įvažiavimų, nebuvo jokių galimybių.

Angelai Vilnių saugojo ir keliaujančius pasitikdavo prie įvairių merų, bet užkliuvo tik R.Šimašiui.

Jo nuopelnas ir nukeliant sovietinius paminklus, nuplėšiant atminimo lentas, pervadinant gatves. Tik su kuo bendradarbiavo angelai, kad juos reikėjo nukrapštyti?

Apie tai kalbėjo ir V.Ramoška. Jo įsitikinimu, savivaldybėje dirba daugybė nuostabių žmonių, aukščiausio lygio savo srities profesionalų.

Tačiau jie turi vykdyti nurodymus iš viršaus. O politikų sprendimai dažnai būna sunkiai suprantami.

Iš gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ sandėlio savivaldybė Mažeikiams angelą atiduos prikėlusi jį antram gyvenimui ar dulkėtą, aptrupėjusį? Ir apskritai iš kur tiek šios valdžios neapykantos net angelui?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.