Alytaus darželyje susižalojus vaikui, tyrimą pradėjo Kauno prokuratūra

Kauno apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt Alytaus darželyje sužaloto vaiko.

Darželis, vaikai, tėvai, vaikai grįžta į darželius po karantino<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Darželis, vaikai, tėvai, vaikai grįžta į darželius po karantino<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 2:15 PM

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad panaikino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ikiteisminio tyrimo pareigūno nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Turimais duomenimis, gegužės 27 dieną Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate gautas pranešimas, jog vaikų darželyje mažametis berniukas neaiškiomis aplinkybėmis patyrė sužalojimus.

Pirminiais duomenimis, sužalojimai buvo patirti mažamečiui krentant ant betoninių laiptų.

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl įvykio atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius, kad padaryta nusikalstama veika turinti nusikalstamos veikos požymių.

Kauno apygardos prokuratūra, įvertinusi surinktus įvykio aplinkybes tikslinančius duomenis, panaikino sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Nustatyta, kad priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą yra neteisėtas, nes nebuvo surinkta pakankamai duomenų“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalyje, įvykdymo – fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui asmeniui.

Kaip skelbė LNK, alytiškių šeima keturmetį iš darželio atsiėmė prakirsta lūpa ir dviem išmuštais bei keliais traumuotais dantimis.

Auklėtoja paaiškino, kad vaikas trenkėsi į betoninius laiptus, tačiau vaizdo įrašą pažiūrėję tėvai sako išvydę, kaip prieš pat nelaimę auklėtoja trenkia vaikui per ranką. Jie spėja, kad būtent dėl to mažametis nuo jos spruko ir ištiktas šoko užkliuvo už laiptų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.