VSAT: į Lietuvą iš pernai migracijos krizę sukėlusios Baltarusijos neįsileista jau 10 tūkst. migrantų

Pasieniečiai į Lietuvą iš pernai migracijos krizę sukėlusios Baltarusijos neįsileido jau 10 tūkst. neteisėtų migrantų. Neabejojama, kad Lietuvai nesiėmus taikyti neleistinose vietose į šalį plūdusių migrantų apgręžimo politikos, bandžiusių per ją neteisėtai prasibrauti į ES valstybes užsieniečių skaičius būtų keleriopai didesnis.

Pasieniečiai į Lietuvą iš pernai migracijos krizę sukėlusios Baltarusijos neįsileido jau 10 tūkst. neteisėtų migrantų. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Pasieniečiai į Lietuvą iš pernai migracijos krizę sukėlusios Baltarusijos neįsileido jau 10 tūkst. neteisėtų migrantų. <br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-11 09:08

Penktadienį VSAT pareigūnai į Lietuvą neįsileido 25 nelegaliai iš Baltarusijos bandžiusių patekti atėjūnų. Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, neįleista 10 023.

8106 perėjūnus profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę Lietuvos pasieniečiai apgręžė pernai, 1917 – šiemet.

Penktadienį iš Baltarusijos į Latviją bandžiusių neleistinose vietose patekti užsieniečių nebuvo. Tokia tendencija šiame pasienyje vyrauja nuo gegužės 23 d. Iš viso Latvijai taikant migrantų apgręžimo politiką tokių užsieniečių į šalį iš Baltarusijos nepateko 6659, iš jų 2633 – šiais metais.

Į Lenkiją ketvirtadienį sieną iš Baltarusijos nelegaliai kirsti taikėsi 9 atėjūnai. Ši šalis nuo migracijos krizės pradžios iš Baltarusijos neįsileido 41 751 neteisėto migranto, iš jų 5303 – šiemet (be penktadienio duomenų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.