Prieš svarbius pokyčius asmens dokumento vilniečiai priversti laukti ir visą dieną: siūlys vieną išimtį

Vilniuje nuo pirmadienio keičiasi asmens dokumentų rezervavimo tvarka. Atsižvelgiant į susidariusius didžiulius klientų srautus, Migracijos departamente pasą ar asmens tapatybės kortelę užsisakyti bus galima tik iš anksto rezervavus vizitą.

LR pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
LR pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migracijos departamentas <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Migracijos departamentas <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Gudzinskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Evelina Gudzinskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LR pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
LR pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migracijos departamentas <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Migracijos departamentas <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 1:42 PM

Paskutinę dieną prieš pokyčius vilniečiai užplūdo Migracijos departamentą – žmonės jame laukia nuo ankstaus ryto.

„Neįsivaizduoju, net skaičiai nejuda, kurie turėtų“, – nusivylimo neslėpė kalbintas vilnietis.

„Nuo 6 valandos stovim, pusę 8 atsidaro, ir vis dar stovim“, – taip pat teigė į Migracijos departamentą atvykusi moteris.

„3 valandas eilė nejuda, nors parašyta, kad tik 28 žmonės laukia. Vienas langelis aptarnauja senjorus. Turbūt reikės laukti visą dieną“, – svarstė savo eilės vis nesulaukiantis senjoras.

Siekiant suvaldyti besikreipiančių piliečių srautus, nuo pirmadienio Vilniuje asmens dokumentus užsisakyti bus galima tik internetu.

„Šitų pokyčių mums, deja, teko imtis, nes nuo karo Ukrainoje pradžios piliečių, norinčių išsiimti būtent pasus, skaičius išaugo 2,5 karto, palyginus su bet kuriuo ankstesniu piku.

Ir mūsų darbuotojai yra pervargę, jau viršvalandžių dirbti nebeišeina. Tai jau nebėra ekstremali situacija, tai yra kasdienybė, kurią norisi šiek tiek suvaldyti“, – teigė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Norintiems pasą užsisakyti ypatingos skubos tvarka, bus taikoma išimtis.

„Tiems, kuriems reikia paso tą pačią dieną, pavyzdžiui, skrenda kažkur, pamiršo pasitikrinti paso galiojimą, tai išties išlieka galimybė iki pietų atvykus, po pietų jau atsiimti pagamintą pasą“, – pažymėjo Migracijos departamento vadovė.

Kitų miestų padaliniuose asmens dokumento išdavimo tvarka nesikeičia. Nesant galimybių registruotis internetu, vilniečiams patariama vykti kitą į artimiausią miestą, kur srautai mažesni.

„Gal kokie 4 žmonės buvo, iš pat ryto „ant atidarymo“ atėjau“, – kalbėjo prie centro sutiktas vyriškis.

Migracijos departamento direktorė atkreipė dėmesį, kad gyventojų srautas mažėja, tačiau nauja tvarka gali tęstis visą vasarą.

„Jeigu išliks tokios slūgimo tendencijos, tai galbūt jau rugpjūčio mėnesį mes galėsime sugrįžti į bendrą aptarnavimo tvarką“, – komentavo E.Gudzinskaitė.

Dokumentų atsiėmimo procedūra nesikeičia. Atsiimti juos bus galima tiek laukiant eilėje, tiek pagal išankstinę registraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.