Pajūris jau ošia visu smagumu: muštynės, alkoholis ir lėkimas gelbėti skęstančiųjų

Padėti atsipalaidavusiems poilsiautojams savaitgalį pajūryje gelbėtojams teko tiek vandenyje, tiek krante. Iš vandens buvo traukiami skęstantieji, pagalbos prireikė tinklininkams ir parašiutininkui. Neapsieita ir be muštynių.

 Pajūryje susirenka ne tik norintys pasimaudyti.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Pajūryje susirenka ne tik norintys pasimaudyti.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Pajūryje susirenka ne tik norintys pasimaudyti.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Pajūryje susirenka ne tik norintys pasimaudyti.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Elvyra Sakalauskaitė-Laukevičienė

Jun 13, 2022, 6:23 PM

Gelbėtojams šį savaitgalį teko paplušėti iš peties

„Sekmadienį apie 5 valandą dienos gavome pranešimą į 112, kad prie molo skęsta paaugliai. Šiame paplūdimyje gelbėtojai nebudi ir kol jie nuvyko į vietą, vienas banglentininkų padėjo paaugliams grįžti į krantą. Kol gelbėtojai atvažiavo, jie išsigandę pabėgo iš įvykio vietos“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

A.Siakki pasakojo, kad grįžtant į bazę buvo gautas dar vienas pranešimas.

„Kad Giruliuose skęsta jauni žmonės. Atvykę į vietą su vandens motociklu gelbėtojai išgelbėjo 17 metų vaikiną ir 18-metę merginą. Jie buvo Ukrainos piliečiai. Teko suteikti pirmąją pagalbą, nes buvo prigėrę vandens. Jie buvo su greitąja išvežti į ligoninę“, – kalbėjo A.Siakki.

Tačiau nelaimingi atsitikimai poilsiautojų neaplenkė ir krante.

„Šeštadienį Giruliuose tinklininkai žaidė tinklinį ir žaidėjai susidūrė galvomis. Teko suteikti pirmąją pagalbą ir iškviesti greitąją, kuri juos išvežė į ligoninę, – sakė A.Siakki. – Smiltynėje parašiutininkas leido žemyn ir susipainiojo jo parašiutas. Jis jo nesuvaldė, trenkėsi galva į paplūdimio laiptus. Mūsų medikai suteikė pirmąją pagalbą, jis buvo išvežtas į ligoninę.“

Fiksuoja ir muštynes

Kaip teigė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas, neatsakingus poilsiautojus gelbėtojams teko vaikyti ne tik iš vandens.

„Yra žmonių, kurie ateina į paplūdimį ne tik pailsėti, bet ir pagerti stipriuosius alkoholinius gėrimus. Jau buvo ir muštynių – paaugliai vienas kitam pramušė galvas“, – sakė A.Siakki.

Gelbėtojai sako, kad mėgaujantis vasaros teikiamais malonumais, labai svarbu nepamiršti budrumo.

„Jūroje maudytis visada pavojinga, nes yra povandeninės srovės, duobės. Ir norime atkreipti dėmesį, kad žmonės žiūrėtų į perspėjimo ženklus prie vandens. Poilsiautojai ne visada paiso tų ženklų, eina maudytis ir dažniausiai – 99 procentų – visų skendimų, kai nesugebama grįžti į krantą, būna ten, kur stovi ženklas „duobė“, „maudytis draudžiama“, – pasakojo A.Siakki.

Gelbėtojai primena, kad saulėtomis dienomis dėl geliančių vabzdžių pavojaus į paplūdimį reikėtų nesinešti saldžių gėrimų ir įkyrius vabzdžius traukiančių užkandžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.