Apklausa: šeši iš dešimties lietuvių pritartų visuotiniam šaukimui

Šeši iš dešimties lietuvių palaikytų visuotinį šaukimą į kariuomenę, rodo ketvirtadienį paskelbta LRT užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.

 Už visuotinį šaukimą į kariuomenę pasisakė 58 proc. respondentų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Už visuotinį šaukimą į kariuomenę pasisakė 58 proc. respondentų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 8:00 AM

Už visuotinį šaukimą į kariuomenę pasisakė 58 proc. respondentų. 49 proc. apklaustų gyventojų pritartų, kad visuotinis šaukimas galiotų tik vaikinams, 9 proc. pritartų visuotiniam šaukimui ir merginoms, ir vaikinams.

34 proc. šalies gyventojų nepritaria visuotinio šaukimo įteisinimui Lietuvoje, o 8 proc. respondentų šiuo klausimu nuomonės neturėjo.

Apklausa atlikta gegužės 16–28 dienomis. Per tyrimą apklaustas 1021 Lietuvos gyventojas (18 metų ir vyresnis). Rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto. Apklausos metodas – asmeninis interviu.

Apie visuotinį šaukimą diskutuota rengiant parlamentinių partijų susitarimą dėl gynybos. Jame visuotinis šaukimas nenumatytas partijoms dėl jo nesutarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.