Reputacijos tyrimas: geriausiai valstybės politiką formuojanti institucija – Finansų ministerija

Visuomenės tyrimas parodė, jog geriausiai valstybės politiką formuojanti institucija yra Finansų ministerija. Anot tyrimo iniciatorių, viešojo sektoriaus reputacija, palyginus su 2021 m., ūgtelėjo, o politiką įgyvendinančios institucijos pagal šį rodiklį netgi aplenkė verslo sektorių.

Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 4:15 PM

Apdovanojimą priėmusi Finansų ministrė Gintarė Skaistė pažymėjo, jog nuo pat kadencijos pradžios netrūko įvairiausių iššūkių, tačiau džiugu, jog visuomenėje ministerija vertinama pozityviai.

„Ši Vyriausybė kadenciją pradėjo nuo koronaviruso pandemijos ir jos padarinių valdymo, ekonomikos stiprinimo, reikiamų instrumentų diegimo, leidusių išsaugoti žmonių darbo vietas, o verslui – efektyviai reaguoti į kilusį neapibrėžtumą. Tai lėmė, jog Lietuvos ekonomikos rezultatas buvo vienas geriausių Europos Sąjungoje. Vėliau teko dorotis su Baltarusijos režimo organizuota nelegalių migrantų krize, spręsti kitus tarptautinės politikos iššūkius, reaguoti į kylančią infliaciją, kurią Rusijos karas Ukrainoje dar labiau įsiūbavo visoje Europoje.

Džiaugiuosi, jog nepaisant nelengvo laikotarpio, visuomenės atstovai, nuomonės lyderiai ir sprendimų priėmėjai pozityviau vertina Finansų ministerijos reputaciją ir kompetenciją. Dėkojame už tokį įvertinimą“, – sakė finansų ministrė G. Skaistė.

Anot tyrimo iniciatorių, nustatyta, jog viešojo sektoriaus veiksmai naujų iššūkių akivaizdoje sulaukė palankaus respondentų įvertinimo: valstybės politiką įgyvendinančių institucijų reputacijos indeksas pakilo nuo 21 iki 25, o tarp politiką formuojančių institucijų Finansų ministerija pasirodė geriausiai.

Atliekant reputacijos tyrimą buvo apklaustas 2 451 respondentas, suskirstytas į tris grupes: 1 469 plačiosios visuomenės atstovai, 597 nuomonės lyderiai (ekspertai, tinklaraštininkai, žurnalistai ir t. t.) ir 385 sprendimų priėmėjai (didžiausių Lietuvos įmonių vadovų, verslo organizacijų arba asociacijų vadovų, politikų, žiniasklaidos savininkų, ambasadorių ir t. t.).

Tyrime analizuojamas respondentų požiūris į įmonę, instituciją, įstaigą – ar ji suvokiama, kaip turinti gerą reputaciją, ar ji yra gerbiama, ar ja pasitikima. Taip pat tiriami svarbiausi reputacijos atributai: produktai ir paslaugos, klientai, jų poreikiai, sąžiningi atlyginimai ir rūpinimasis darbuotojais, verslo sėkmė, finansiniai rodikliai, verslo etika, nuosekli socialinė veikla, inovatyvumas. Šiemet paprašyta įvertinti ir reakcijos į įvykius Ukrainoje tinkamumą. Remiantis atributų vertinimais išvedamas įmonės reputacijos indeksas.

Reputacijos indekso tyrimą atliko konsultacijų ir verslo valdymo paslaugų įmonė „Civitta“ kartu su komunikacijos paslaugų agentūra „Fabula Rud Pedersen Group“, Investuotojų forumu, Lietuvos marketingo asociacija (LiMA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.