Arūnas Dumalakas. Svarbiems reikalams netinka tik lova

Kaip trūksta fantazijos Seimo opozicijai, jau trečią savaitę atskirai nuo daugumos posėdžiaujančiai kitoje salėje.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 6:29 AM

Politikai galėtų imti pavyzdį iš valdančiųjų konservatorių atstovo B.Matelio, kuris vienu metu sugebėjo ir Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje dalyvauti, ir vairuoti.

Riedėdamas iš Vilniaus į Panevėžį gali ne tik su kolegomis diskutuoti, bet ir žvelgdamas pro langą aktualijomis pasidomėti. Juolab kad politikas atstovauja komitetui, kuruojančiam savivaldybių reikalus. O vienos kelionės į Panevėžį metu net penkių savivaldybių teritorijas kerti. Čia tau ne Seime sėdėti.

Beje, laurų nereikėtų skirti vien B.Mateliui, nes vairuodami ar kitokiomis veiklomis užsiimdami posėdžiuose įprato dalyvauti ir kiti Seimo nariai.

Antai išradingai darbą su išvyka į Ispaniją anksčiau derino socialinės apsaugos ir darbo viceministrė J.Jakštienė. Juk Ispanija – pirmoji Europos valstybė, nusprendusi didinti socialinio draudimo įmokas. Kaip ir Lietuva, ši šalis sparčiai sensta, todėl ėmė svarstyti, kaip sukrapštyti lėšų ateities pensijoms.

Čia tau ne tuščiai dėl paviršinio vandens apmokestinimo ginčytis.

Todėl J.Jakštienę, apie mūsų senjorų orią ateitį net Ispanijoje galvą sukusią, galima pavadinti išties auksiniu žmogumi.

Bet išradingumu visus politikus, ko gero, pranoko Seimo narys konservatorius A.Vyšniauskas, kuris nuotoliniu būdu Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje dar ir nusikalstamos veikos imitavimo modelį išmėgino.

Kai posėdyje artėjo balsavimo laikas, A.Vyšniauskas gudriai pasislėpė kamputyje už vaizdo kameros, o vietoj jo atsiliepė padėjėjas, prisistatęs Seimo nariu.

Tiesa, suklaidinti budraus Seimo komiteto pirmininko teisininko S.Šedbaro nepavyko. Vadinasi, teisės ir teisėtvarkos reikalai Lietuvoje ne tokie prasti.

Nors puikių pavyzdžių apstu, mūsų valdantieji, ieškodami vietų nesibaigiantiems posėdžiams ir pasitarimams, dar turi kur pasireikšti.

Tik viena vieta iš tiesų netinka. Tai lova, kurioje atliekamas pasikartojantis veiksmas pirmyn ir atgal trukdytų balsuoti už ar prieš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.