I. Šimonytė nemano, kad dabar blogas laikas svarstyti kanapių dekriminalizaciją: Ukraina sugebėjo ratifikuoti Stambulo konvenciją karo metu

Premjerė Ingrida Šimonytė nemato kliūčių, dėl kurių įstatymas, kuriuo siekiama naikinti baudžiamąją atsakomybę mažo kiekio marihuanos turėtojams neturėtų būti svarstomas. Pasak jos, Seimo valdyba gavo prašymą jį pirmadienį įtraukti į darbotvarkę, reikią tą faktą priimti ir dirbti pagal pateiktą darbotvarkę.

I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-27 11:37

„Tas laikas, ne laikas, žinot... Tai debatas, į kurį nenoriu veltis, nes, kaip matote, Ukrainos parlamentas ratifikavo Stambulo konvenciją karo metu ir kažkaip rado ir laiko, ir svarbą įvertinto klausimo, ir nematė kažkokių mūsų opozicijai dažnai iškylančių argumentų to nedaryti“, – pirmadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Premjerė tvirtina, kad sunku spėti, ar įstatymo pateikimui bus pritarta, tačiau, jos teigimu, Teisės ir teisėtvarkos komitetas įstatymą tobulino, jam pritarė žmonės iš įvairių frakcijų ir įdirbio stadija yra truputį kita.

„Paprastai, jau jeigu komitetas patobulina projektą ir pasirašo tikrai labai įvairaus amžiaus ir pažiūrų komiteto nariai, tai pasikliauju, kad kolegos gerai padiskutavo ir parengė pasiūlymą, kuris gali būti svarstomas Seimo salėje“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) parengė naują projektą, kuriame baudžiamąją atsakomybę siūlo naikinti tik mažo kiekio kanapių turėtojams.

Įstatymas pateikimo stadijoje yra įtrauktas į pirmadienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę, kaip rezervinis klausimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.