VRM: Europos Komisija Lietuvai skyrė 55 mln. eurų sienų apsaugai stiprinti

Europos Komisija Lietuvai skyrė 55 mln. eurų sienų apsaugai stiprinti, ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-30 11:58

Pasak ministerijos, panaudojus šias lėšas, sienų stebėjimo sistemomis bus padengtas visas sienos su Baltarusija ruožas – šiuo metu stebima 70,5 procento.

„Skirta solidi parama leis mums ženkliai sustiprinti savo pajėgumus sienos su Baltarusija apsaugai. Kadangi tai ne tik Lietuvos, bet ir ES išorės siena, maksimali jos apsauga yra visos Europos Bendrijos rūpestis“, – pranešime spaudai cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Sienos stebėjimo sistemas per šiuos ir kitus metus numatoma įdiegti šešiose pasienio užkardose prie sienos su Baltarusija: A. Barausko, Kapčiamiesčio, Kabelių, Adutiškio, Tverečiaus, Puškų. Diegimo darbai jau įpusėjo.

Europos Komisija Lietuvai pernai gruodį jau skyrė 15 mln. eurų sienų apsaugai stiprinti. Šios lėšos panaudotos sienos stebėjimo įrangai – sraigtasparniams, bepiločiams orlaiviams, naktinio matymo, pirštų atspaudų skenavimo įrangai – atnaujinti.

Pasak A. Bilotaitės, nors pastaruoju metu stebimas neteisėtos migracijos srauto mažėjimas, grėsmių Lietuvai nesumažėjo. Siekiant dar labiau sustiprinti ES išorinės sienos apsaugą, toliau intensyviai vyksta fizinio barjero statyba.

Šiuo metu Lietuvos pasieniečiai stebi visą daugiau kaip 119 kilometrų ilgio jūros sieną, taip pat visą sienos su Rusija ruožą ir apie 38,6 proc. sienos su Baltarusija.

Lietuvos valstybės sienos ilgis yra 1765,83 km. ES išorės sienos Lietuvoje ilgis – 1073,36 km.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.