NATO naikintuvai šešiskat lydėjo Rusijos orlaivius ir patruliavo palei oro erdvės sieną

NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo patruliuoti, atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo patruliuoti, atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo patruliuoti, atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 1:21 PM, atnaujinta Jul 11, 2022, 1:22 PM

Liepos 4 dieną NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija.

Liepos 5-ąją NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos orlaivį TU-214PU, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, skrydžio planu, palaikė radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo (RSVC) centru.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino penkis Rusijos orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį.

Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Liepos 6-ąją NATO oro policijos naikintuvai dukart skrido perimti ir atpažinti Rusijos orlaivį SU-30, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir grįžusį atgal. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, be skrydžio planų, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Liepos 7 dieną NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.