Kauno savivaldybės tarybos posėdyje pristatyta rezoliucija dėl V. Matijošaičio šeimos verslo: meras nesureagavo

Antradienį opozicinė Kauno miesto savivaldybės tarybos konservatorių frakcija tarybos posėdyje miesto tarybai pristatė rezoliuciją, kuria laikinosios sostinės meras Visvaldas Matijošaitis raginamas laikytis pažado dėl „Vičiūnų grupės“ veiklos nutraukimo Rusijoje. Visgi pats miesto meras į rezoliuciją nesureagavo.

Visvaldas Matijošaitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Visvaldas Matijošaitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 12:09 PM

Pats rezoliucijos projektas į tarybos posėdžio darbotvarkę nebuvo įtrauktas, argumentuojant tuo, kad rezoliucija buvo pateikta tik posėdžio išvakarėse. Konservatorių frakcijai buvo sudaryta galimybė projektą pristatyti jau apsvarsčius visus į posėdžio darbotvarkę įtrauktus klausimus, todėl dėl rezoliucijos balsuota nebuvo.

TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės tarybai teikiamoje svarstyti rezoliucijoje pažymima, kad atsižvelgiant į V. Matijošaičio užimamas Kauno miesto savivaldybės mero pareigas, „Vičiūnų grupės“ veikla Rusijoje gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui. Taip pat konstatuojama, kad V. Matijošaitis turintis reikšmingų asmeninių interesų Rusijoje, gali tapti papirkimo, šantažo ar provokacijų taikiniu.

Todėl miesto meras yra raginamas toliau nebevilkinti „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos ir visuomenei pateikti įrodymus apie sąsajų su Rusija nutraukimą.

„(Taryba – ELTA) ragina Kauno miesto savivaldybės merą Visvaldą Matijošaitį, toliau nebevilkinti „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos ir toliau nebelaužyti visuomenei duotų pažadų dėl verslo veiklos nutraukimo šalyje okupantėje ir pateikti visuomenei įrodymus, kad „Vičiūnų grupės“ sąsajos su Rusija yra baigtos“, – tarybos posėdžio metu teigė konservatorių frakcijos atstovė Andrijana Filinaitė.

Visgi į rezoliuciją Kauno miesto meras V. Matijošaitis nesureagavo.

V. Matijošaitis, nepaisant visuomenės raginimų, nėra pateikęs konkretaus atsakymo, kada jo sukurtas verslas išeis iš Rusijos rinkos. Pasak jo, daroma viskas, kad jo sukurtas verslas Rusijoje būtų uždarytas kuo greičiau, tačiau, kada tiksliai, esą neįmanoma pasakyti. Meras pastaruoju metu kritikos susilaukė ne tik dėl „Vičiūnų grupės“.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys Raimundas Lopata siūlo įstatymiškai uždrausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija. Valdančiajai daugumai priklausantis parlamentaras atkreipia dėmesį, kad Lietuva iki šiol dar neturi teisinio mechanizmo, apibrėžiančio ūkio subjektų, fizinių, privačių asmenų santykius su, pavyzdžiui, teroristinėmis organizacijomis ir t.t. Todėl, politikas akcentuoja, kad jo siūlymu bandoma įnešti aiškumo.

Siūlymo iniciatorius atkreipia dėmesį, kad Seimui pritarus įstatymui verslui būtų duodamas trijų mėnesių laikotarpis nutraukti bet kokius ryšius su Rusija.

Opozicija tokią iniciatyvą vertina kritiškai. Opozicijai priklausantys parlamentarai mano, kad verslo ryšių su Rusija nereikėtų reguliuoti, nes tai turėtų būti pačių verslininkų reputacijos atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu