Į Darbo partijos pirmininko postą kandidatuojantis A. Mazuronis: partija neturėtų telktis tik apie vieną lyderį

Viktorui Uspaskichui atsistatydinus iš Darbo partijos (DP) pirmininko pareigų, partijos pirmininku siekiantis tapti Seimo narys Andrius Mazuronis mano, kad partija nebeturėtų telktis tik aplink vieną lyderį, o pagrindinis naujojo vedlio tikslas turėtų tapti partijos stabilizavimas. Anksčiau su liberalais politinę karjerą siejęs parlamentaras tikina, kad jam tapus partijos pirmininku partija žmogaus teisių klausimais dabartinės savo pozicijos nekeistų, tačiau, pasak jo, galbūt jos retorika taptų nuosaikesnė.

Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo narys Andrius Mazuronis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narys Andrius Mazuronis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė, ELTA

Jul 25, 2022, 2:04 PM

„Visų pirma naujo partijos pirmininko tikslas turėtų būti stabilizuoti situaciją partijoje ir šiek tiek pakeisti mąstymą nuo to, kad yra vienas lyderis ir jis mus visur traukia, kad mes visi esame lyderiai“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

Politikas akcentuoja, kad ilgamečio partijos pirmininko V. Uspaskicho niekas neatsižada, tačiau kandidatas į partijos pirmininkus mano, kad partijai reikėtų labiau susitelkti į partijos akcentavimą.

„Viktoro jokiu būdu niekas neatsižada, neatsižadės ir net minties tokios nebuvo, jis ir turi būti akcentuojamas su Darbo partija kaip pagrindinis partijos steigėjas ir žmogus, ant kurio laikėsi ta visa struktūra. Tiesiog ateina laikas, kai įvyksta tam tikri natūralūs pokyčiai, jie labai natūraliai įvyko ir, man atrodo, kad žingsnis po žingsnio šiek tiek labiau į komandos akcentavimą partijos vidiniame gyvenime turėtų būti“, – sakė A. Mazuronis.

„Man atrodo, kad tai duos naudos tiek pačiai galutinei pozicijai suformuotai, tiek ir partijos viduje mobilizuos žmones, kurie tikrai jausis, kad jie yra sprendimų priėmimo dalis ir nuo jų kažkas priklauso. Man atrodo, tai yra nepaprastai svarbu. Naujas partijos puslapis, man atrodo, tikrai būtų labai sveikas ir ilgalaikėje perspektyvoje tvarus“, – pažymėjo jis.

A. Mazuronis taip pat tikina, kad jam tapus Darbo partijos pirmininku pati partijos vertybinė pozicija žmogaus teisių klausimais nesikeistų. Visgi politikas pripažįsta matantis poreikį žmogaus teisių klausimais nuosaikiau formuluoti retoriką viešojoje erdvėje.

„Kas liečia žmogaus teisių klausimus, tai partija yra kaip ir vieningai pasisakiusi dėl tų klausimų. Ir tikrai nėra planų keisti savo pozicijos. Galbūt žodyną ar formą, kaip išsakomos mintys“, – pabrėžė A. Mazuronis.

„Aš asmeniškai būčiau nuosaikesnis ir nevartočiau tam tikrų pasakymų ir tam tikrų formuluočių išsakant savo mintį ar poziciją, nes, man atrodo, kad stipri ta diskusija, kurioje šneka argumentai, o ne emocijos ir ne forma. Bet pati partijos pozicija, aš nemanau, kad keisis“, – pažymėjo politikas.

ELTA primena, kad birželio viduryje V. Uspaskichas pranešė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų. „Darbiečiai“ nuogąstavo, kad visai frakcijai V. Uspaskicho pasitraukimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

Atsistatydinus V. Uspaskichui, laikinuoju „darbiečių“ lyderiu tapo Viktoras Fiodorovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.