Mirė buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas, profesorius Gediminas Mesonis Šalies vadovai reiškia užuojautą

Mirė buvęs Konstitucinio Teismo (KT) teisėjas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius Gediminas Mesonis, antradienį pranešė universitetas.

Gediminas Mesonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gediminas Mesonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 10:10 AM, atnaujinta Jul 26, 2022, 2:36 PM

1968-aisiais gimęs teisininkas buvo universiteto dėstytojas, Konstituciniame Teisme jis dirbo 2011–2021 metais.

Pasak MRU, G. Mesonį bendruomenė atsimins kaip mylimą dėstytoją bei nuoširdų, draugišką ir pagarbų kolegą, palikusį turtingą akademinį palikimą.

„Profesoriaus požiūris į teisę buvo akademiškai platus, inovatyvus, kartais, sakytume, drąsus, kritiškai žvelgiantis ne tik į akademinę doktriną, bet ir teisėjo darbą. Jo, kaip kadenciją baigusio Konstitucinio Teismo teisėjo patirtis, atsispindi akademiniuose darbuose“, – teigia aukštoji mokykla.

G. Mesonis tuometiniame Vilniaus pedagoginiame universitete (dabar Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija) įgijo fiziko specialybę, vėliau MRU baigė teisės studijas, įgijo daktaro laipsnį, studijavo Jungtinėse Valstijose.

Prieš ateidamas dirbti į KT jis vadovavo MRU Konstitucinės teisės katedrai, pastaruoju metu tęsė akademinį darbą universitete.

Teisininkas šiemet buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl buvusio KT teisėjo G. Mesonio mirties

Šalies vadovai antradienį pareiškė užuojautą dėl Mykolo Romerio universiteto profesoriaus, buvusio Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Gedimino Mesonio mirties.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo užuojautoje pažymėjo, kad G. Mesonis reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos teisinės sistemos tobulinimo, konstitucinio teisingumo Lietuvoje stiprinimo ir konstitucinių vertybių puoselėjimo.

„G. Mesonis įnešė svarų indėlį vystant teisės mokslą ir gerinant Lietuvos konstitucinės teisės mokslo idėjų tarptautinę sklaidą. Ne mažiau reikšmingas jo, kaip Konstitucinio Teismo teisėjo, įnašas plėtojant Lietuvos valstybingumą stiprinančią, Konstitucijos viršenybę, pagarbą žmogaus teisėms užtikrinančią oficialiąją konstitucinę doktriną“, – sakoma prezidento užuojautoje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen užuojautoje sakė, kad G. Mesonis buvo geras teisininkas ir šiuolaikiško požiūrio akademikas.

„Visuomet atrodo neteisinga, kai išeina jauni žmonės. Juolab toks puikus žmogus, geras teisininkas, šiuolaikiško požiūrio akademikas. Su G. Mesoniu teko bendrauti žmogaus teisių klausimais. Ilgam išliks atmintyje jo paprastumas, draugiška šypsena ir gilus požiūris į viską. Nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius, teisininkų bendruomenę ir visus jį pažinojusius“, – teigė parlamento vadovė.

Pasak ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės, G. Mesonis paliko reikšmingą indėlį teisės mokslo srityje.

„Šviesus profesoriaus Gedimino Mesonio atminimas visados liks su artimaisiais ir kolegomis, jo indėlis Lietuvos teisės mokslo srityje lydės ateities studentų kartas, sieksiančias akademinių ir profesinių aukštumų. Nuoširdžiai užjaučiu šeimą, draugus ir visus, kurių gyvenimuose ryški Gedimino Mesonio asmenybė paliko svarbią žymę“, – užuojautoje sakė premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.