Su Ukrainos gynybos ministru Kijeve susitikęs A. Anušauskas patvirtino: Lietuva netrukus perduos papildomą karinę paramą

Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas liepos 28 d. išvyko į Kijevą, kur susitiko su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu ir patvirtino, kad Lietuva netrukus perduos Ukrainos kariuomenei papildomą paramą.

Ministrai A. Anušauskas ir O.Reznikovas.<br> KAM nuotr.
Ministrai A. Anušauskas ir O.Reznikovas.<br> KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krašto apsaugos ministerija

Jul 28, 2022, 6:34 PM

„Su ministru Oleksijumi Reznikovu aptarėme karinės paramos ir ukrainiečių karių mokymo klausimus bei viską, kas didina Ukrainos galimybes atremti Rusijos agresiją“, – sako ministras A. Anušauskas.

Pasak A. Anušausko, prie jau perduotų dvidešimties M113 šarvuočių Lietuva papildomai perduos ukrainiečiams dar dešimt, o taip pat suteiks Ukrainai imitacinių šovinių, sprogstamųjų paketų, dūminių granatų. Ministrai susitikimo metu diskutavo apie galimybes Ukrainos kariuomenės karius apmokyti Lietuvoje.

„Papildoma Lietuvos karinė parama netrukus pasieks Ukrainą. Šalis gauna daug M113 šarvuočių, todėl mes galime apmokyti ukrainiečių mechanikus ar jų instruktorius. Taip pat siūlome išminavimo specialistų mokymus. Esame lankstūs ir pasiryžę padėti kaip tik galime, žinoma, atsižvelgiant į Ukrainos išsakytus poreikius“, – teigia A. Anušauskas.

Abu ministrai taip pat dalyvavo šalių prezidentų Gitano Nausėdos ir Volodymyro Zelenskio susitikime, kuriame buvo aptariamos tolesnio bendradarbiavimo kryptys.

Iki šiol Ukrainai suteikta Lietuvos karinė parama apima ir oro gynybos sistemas „Stinger“, prieštankinius ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, 120 mm minosvaidžius, šaulių ginklus, amuniciją, termovizorius, dronus, antidronus, stebėjimo radarus, M113 šarvuotus transporterius, sunkvežimius, visureigius. Taip pat – bepilotį orlaivį „Bayraktar TB2“ su amunicija, kuri buvo nupirkta už piliečių surinktus pinigus.

Iš viso Lietuvos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai siekia apie 123 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą