Sovietiniais paminklais pasipiktinęs ir nuotraukomis pasidalinęs politikas gavo baudą

Paminklais su sovietine simbolika pasipiktinęs ir jų nuotraukomis feisbuke pasidalijęs Širvintų rajono tarybos narys Virginijus Sarpauskas gavo 150 eurų baudą už komunistinės simbolikos platinimą ir demonstravimą, antradienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Širvintos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Širvintos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2022, 7:33 PM

Policijos teigimu, ši byla dar neišnagrinėta, o pasiūlymas susimokėti baudą V. Sarpauskui esą nesukelia jokių teisinių pasekmių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja „Delfi“ teigė, kad dėl situacijos Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėta administracinė teisena, o pareigūnai surašė protokolą su administraciniu nurodymu.

„Atkreipiame dėmesį, kad tai asmeniui neužtraukia jokių teisinių pasekmių, kol byla nebus išnagrinėta. Šiuo metu administracinė nusižengimo byla dar neišnagrinėta, nutarimas nepriimtas, galutinis sprendimas bus priimtas bylos nagrinėjimo metu Vilniaus apskrities VPK Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriuje“, – teigė ji.

Policijos atstovės minimas administracinis nurodymas – tai pasiūlymas asmeniui per tam tikrą laiką susimokėti pusę už nusižengimą numatytos minimalios baudos. Minimali bauda už sovietinių simbolių demonstravimą – 300 eurų, tad V. Sarpauskui pasiūlyta susimokėti 150 eurų, tai jis turėtų padaryti iki rugpjūčio 13 dienos.

Tik to nepadarius pareigūnai gali imtis bylos nagrinėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.