G. Nausėda politiniams kaliniams, tremtiniams ir laisvės kovų dalyviams: iš Jūsų mokomės siekti užsibrėžtų tikslų

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino politinius kalinius, tremtinius ir laisvės kovų dalyvius, šeštadienį susirinkusius į kasmetinį sąskrydį „Su Lietuva širdy“.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 2:55 PM

„Sveikinu Jus susirinkusius į kasmetinį sąskrydį, kuris mums visiems primena ilgą Lietuvos kelią į nepriklausomybę ir sudėtas nesuskaičiuojamas aukas. Dėkoju Jums už tai, kad metai iš metų puoselėjate laisvės idėją ir perduodate ją jaunajai kartai. Tėvynės meilė, išsaugota istorinė atmintis, aktyvi pilietinė veikla - tai Jūsų dovanos mums visiems.

Iš Jūsų mes mokomės, kaip išlaikyti aiškią moralinę laikyseną ir ryžtingai siekti užsibrėžtų tikslų. Visada buvote ir liksite tie, kurie neleidžia Lietuvai iškrypti iš kelio.

Šiomis dienomis, kai su nerimu sekame naujienas iš priešo žiauriai puolamos ir draskomos Ukrainos, mums vėl reikalingas toks ryžtas, kokį Jūs demonstravote daugelio negandų ir išbandymų akivaizdoje“, - sakoma prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas palinkėjo politiniams kaliniams ir tremtiniams, kad jų pavyzdys ir toliau būtų įkvėpimo šaltinis visiems Lietuvos žmonėms.

„Tegul per amžius mus lydi vienybė ir drąsa kovoti už tai, kuo tikime. Ir tegul mūsų laisvės priešai mato, kad Lietuvoje tebėra gyva rezistencijos dvasia!“, - sako G. Nausėda.

Šeštadienį Raseinių rajone, Ariogaloje, Dubysos slėnyje, vyksta tradicinis Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy". Jis organizuojamas kasmet pirmąjį rugpjūčio šeštadienį.

Į sąskrydį susirinko buvę politiniai kaliniai, tremtiniai, laisvės kovų dalyviai, kitų patriotinių organizacijų nariai, Ariogalos miestelio, aplinkinių rajonų gyventojai ir svečiai iš visos Lietuvos.

Po šventinės dalyvių eisenos į Dubysos slėnį buvo iškilmingai pakeltos vėliavos, buvo aukojamos Šv. Mišios tremtinių, politinių kalinių, laisvės kovotojų aukai pagerbti. Vidudienį įžiebtas sąskrydžio aukuras, koncertavo jungtinis tremtinių choras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.