Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Lietuva.<br> lrytas.lt montažas.
 Lietuva.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 6:19 PM

Smiltynė

Šalia marių dešimtmečius stūksojusius gelžbetonio luitus ir kitas statybines atliekas sutvarkyti ėmėsi Uosto direkcija. Kopgalyje sandėliuojamas statybinis laužas, kaip manoma, yra sovietmečio palikimas, tačiau tikslus laikotarpis, kada čia buvo suvežtos statybinės atliekos, neaiškus.

Maždaug 120 metrų ilgio ruože gali būti daugiau kaip 350 tonų statybinio laužo, kurį daugiausia sudaro betonas. Atliekos rūšiuojamos, laikinai laikomos jų susidarymo vietoje, o po to bus surenkamos ir vežamos taip, kad nekeltų neigiamo poveikio aplinkai, ir utilizuojamos.

Aleknonys

Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija, įsikūrusi Alytaus rajone, poilsiautojus ir turistus įspėjo šiomis dienomis neiškylauti prie lankytojų centro. Dusios ežere plūduriuoja daug dumblių. Vanduo pradėjo žydėti, o jame labai suaktyvėjo cerkarijos – plika akimi nematomi laukinių paukščių platinami parazitai.

Po maudynių tokiame vandenyje kūną išberia, juntamas stiprus niežulys. Direkcijos teigimu, jau yra nukentėjusiųjų. Didžioji jų dalis – vaikai.

Troškūnai

Anykščių rajono miestelyje, buvusios ligoninės pastate, atidaryti socialinės globos namai. Juose yra 40 lovų. 30 jų skirta ilgalaikei socialinei globai, 6 – trumpalaikei ir 4 – laikino atokvėpio paslaugoms.

Šiuo metu globos namuose gyvena 5 asmenys, dar 7 atvyks artimiausiu metu. Anykščių socialinės globos namų Troškūnų padalinyje dirbs per 30 darbuotojų.

Išrinktos ir apdovanotos organizacijos, išradingiausiai pasirodžiusios Jūros šventės eitynėse ir geriausiai atskleidusios šventės temą „Banguok laisvai“. Eitynėse pagrindinėmis miesto gatvėmis dalyvavo 80 kolektyvų, beveik 8000 žmonių.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos prizai įteikti 17 kolektyvų, bet visų dėmesį patraukė Vakarų laivų gamyklos komanda – eitynėse dalyvavo daugiau kaip tūkstantis įmonės darbuotojų. Buvo įteiktos dovanos už sėkmingą debiutą, už elegantišką skambesį, už efektingą sveikinimą Klaipėdai 770-ojo gimtadienio proga ir kitus sumanymus.

Kybartai

Vilkaviškio rajono miestelyje, Kudirkos Naumiesčio gatvėje, lengvojo automobilio „Volkswagen Golf“ vairuotoja partrenkė arklį ir stipriai jį sužalojo.

Policijos pareigūnai iškvietė ugniagesius gelbėtojus, kad jie nuo asfalto nuplautų kraują.

Utena

J.Basanavičiaus gatvėje esančios parduotuvės darbuotojai pričiupo 46 metų vyrą. Jis, prisikrovęs vežimėlį maisto ir alkoholinių gėrimų, du kartus sugebėjo išeiti nesusimokėjęs.

Dėl panašių vagysčių policijos pareigūnams žinomas vyras pirmą kartą pavogė 449 eurų vertės prekių, antrą – 756 eurų vertės.

Kuršėnai

Šiaulių rajono mieste ketvirtadienį 53 metų vyras „Volkswagen Caddy“ automobiliu suko į gyvenamojo namo kiemą ir į jį atsitrenkė 19 metų vaikino vairuojamas motoroleris „Longjia Caper 50“.

Motorolerio vairuotojui per eismo įvykį lūžo kulkšnis, po medikų apžiūros jis gydosi ambulatoriškai.

Kartena

Savaitgalį Kartenos piliakalnio papėdėje (Kretingos r.) vyksta septintasis Kartenos festivalis „Kuršių genties vartus pravėrus“. Šiemet jis skirtas Salantų regioninio parko 30-mečiui.

Susirinkusiųjų laukia daugybė koncertų, prekybos ir amatų gatvė, kurioje nuolat vyks Kartenos mėgėjų teatro pasirodymai, įvairi edukacinė veikla, senieji žaidimai, bus pristatytas Kretingos rajono nematerialusis kultūros paveldas – tradicinis dainavimas, riešinių kūrimas, žemaičių kulinarija. Atkuriamosios istorijos programoje – XIV a. kovų demonstravimas.

Vilnius

Ketvirtadienio naktį Gedimino prospekte automobilis BMW, vairuojamas 24 metų vyro, sukdamas į kairę nepraleido ir susidūrė su tiesiai važiuojančiu motociklu „Ducati“.

Motociklą vairavo 25 metų moteris. Suteikus medicininę pagalbą ligoninėje ji išleista gydytis ambulatoriškai.

Į policiją kreipėsi 76 metų moteris. Ji pareiškė, kad 2022 metų kovo 17 d. Panevėžio gatvėje jos namuose nežinomi asmenys su moters sutikimu į kompiuterį įdiegė nuotolinio prisijungimo programą.

Sukčiai, investuodami į įvairias platformas ir panaudodami elektroninės bankininkystės duomenis, apgaulės būdu iš jos išviliojo daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Valakėliai

Pasvalio rajone neblaivus vyras trečiadienį automobiliu BMW nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medžius.

Į eismo įvykį patekusiam 23 metų vairuotojui nustatytas vidutinis 1,95 promilės girtumas.

Rupkalviai

Šiandien Šilutės rajone vyks Nacionalinis šienpjovių čempionatas. Jame jėgas išbandys apie pusšimtį šienpjovių, tarp jų – vienuolika moterų.

Bus renkamas Metų šienpjovys, Metų šienpjovė, „Dalgio debiutas“. Tikimasi užregistruoti ir du Lietuvos rekordus – masiškiausios šienapjūtės ir greičiausiai nušienauto ruožo.

Dar kartą pasirungti ruošiasi praėjusių metų Lietuvos rekordininkas K.Auškalnis.

Šventoji

Buvo gautas pranešimas, kad ties šiauriniu gelbėtojų postu Baltijos jūroje maudosi keturi asmenys, nors tai daryti draudžiama – iškelta raudona vėliava.

Netrukus gelbėtojui iš jūros ištraukus 38 metų neblaivų (2,54 prom.) asmenį jis gelbėtojui trenkė. Asmuo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Rakščia

Alytaus rajone rastas mirusio 47 metų vyro kūnas su šautinėmis žaizdomis galvoje.

Šalia aptiktas ir paimtas savigynai išduotas 9 mm kalibro pistoletas.

Gargždai

Klaipėdos rajono savivaldybė griebiasi šiaudo siekdama pritraukti į rajoną sveikatos priežiūros specialistų, rezidentų, slaugytojų. Tam šiemet bus skirta 50 tūkst. eurų.

Nusprendusieji dirbti rajone gali tikėtis, kad bus apmokėtos rezidentūros studijos ar kompensuota studijoms paimta paskola. 70 proc. sumos apmokėtų savivaldybė, likusią – gydymo įstaiga.

Bus siūlomos ir kitos socialinės garantijos, net papildomas specialisto sveikatos draudimas. Bus apmokamos kelionės išlaidos, jei atstumas nuo namų iki darbo – nuo 10 iki 50 kilometrų.

Anykščiai

Siaurąjį geležinkelį naudojanti įmonė „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ keliautojams pasiūlė naujovę – vagoną su pirtimi ir kubilu. „Mūsų tikslas yra susieti kultūros paveldą su naujomis pramogomis, pritrauksiančiomis daugiau turistų“, – sakė „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktorius D.Liutikas. Poilsiautojai vagonu-pirtele iš Anykščių geležinkelio stoties galės vykti iki Rubikių ežero (Anykščių r.) ir iki Pagojos stotelės, iš kurios toliau vyks iki pramogų parko. O keleiviai iš Panevėžio stoties kaitindamiesi pirtyje galės nudardėti iki Raguvėlės tvenkinio (Anykščių r.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.