G. Landsbergis: parama demokratinėms Baltarusijos jėgoms ir toliau išliks Lietuvos darbotvarkėje

Minint antrąsias Baltarusijos žmonių taikių protestų prieš suklastotus Baltarusijos prezidento rinkimus metines, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Baltarusijos demokratinių jėgų lydere Sviatlana Cichanouskaja ir kitais Baltarusijos pilietinės visuomenės ir opozicijos režimui atstovais.

Sviatlana Cichanouskaja ir Gabrielius Landsbergis.<br>URM nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja ir Gabrielius Landsbergis.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 4:20 PM

Ministro teigimu, prieš dvejus metus rugpjūčio 9 dieną prasidėję masiniai protestai Baltarusijoje buvo aiškus Baltarusijos žmonių laisvės siekio manifestas, pavyzdys, kaip oriai, drąsiai ir taikiai kovoti už savo laisves ir teises.

„Rusijos karo prieš Ukrainą metu turime nepamiršti ir Baltarusijos – kaip prieš dvejus metus, taip ir šiandien šaliai reikia demokratinio pasaulio paramos. Laisvės siekianti Baltarusija turi išlikti ir Lietuvos, ir tarptautinės politikos darbotvarkėse. Tikiu, kad sutelktos Baltarusijos demokratinių jėgų ir mūsų visų pastangos padės įgyvendinti pagrindinį tikslą – kuo greičiau surengti šalyje demokratinius rinkimus“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Su susitikimo dalyviais taip pat aptarta ir Baltarusijos režimo įkalintų politinių kalinių, kurių šiuo metu yra daugiau kaip 1200, tema. Visa demokratinė bendruomenė sutelktomis pajėgomis turi siekti Baltarusijos politinių kalinių laisvės bei visiškos reabilitacijos.

Ministras taip pat išreiškė palaikymą baltarusių tautos valiai priešintis Baltarusijos režimo dalyvavimui Rusijos agresijoje prieš Ukrainą, o taip pat Kremliaus siekiams sunaikinti Baltarusijos nepriklausomybę.

Susitikimo metu aptarta, kaip veiksmingiau padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei. Ministras G. Landsbergis pažymėjo, kad vertina demokratinės Baltarusijos opozicijos lyderės S. Cichanouskajos lyderystę, siekiant demokratinių permainų Baltarusijoje bei palinkėjo demokratinės opozicijos ir pilietinės visuomenės atstovams susitelkimo, vienybės ir stiprybės, kuriant naują demokratinę ir nepriklausomą Baltarusiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.