Jei šokių pora pasirodys renginyje Rusijoje, Prezidentūra svarstytų dėl M. Drobiazko ir P. Vanagui suteikto apdovanojimo

Prezidentūra tvirtina, kad būtų pagrindas svarstyti Lietuvos šokių ant ledo porai Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui suteiktą valstybinį apdovanojimą, jei šie nuspręstų dalyvauti Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmonos Tatjanos Navkos organizuojamame renginyje.

Margarita Drobiazko<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Margarita Drobiazko<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 5:18 PM

„Jei minėti buvę Lietuvos sportininkai, Gedimino ordino kavalieriai iš tikrųjų dalyvaus komerciniame renginyje Rusijoje, kuri jau šeštą mėnesį tęsia žiaurų naikinimo karą prieš Ukrainą, atsiras pagrindas svarstyti ar jų veika nežemina apdovanotųjų Lietuvos Respublikos ordinu vardo“, – Eltai teigė prezidento komunikacijos grupė.

Penktadienį Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona T. Navka socialiniuose tinkluose paskelbė, kad Lietuvos šokių ant ledo pora ketina pasirodyti Rusijos mieste Sočyje.

Reaguojant į šiuos garsios šokių poros ketinimus Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras sako, kad būtų galima svarstyti M. Drobiazko dar 1992 m. suteiktos Lietuvos pilietybė klausimą.

„Aš kategoriškai smerkiu tokius dalykus. Iš teisinės pusės, aš manau, kad reikia pradėti procedūrą dėl pilietybės atėmimo. Ji kaip dovana buvo suteikta, o dovaną galimą atsiimti“, – Eltai sakė konservatorius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.