G. Landsbergis: „Amnesty International“ ataskaita apie Ukrainos kariuomenę – gėdinga

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad žmogaus teisių gynimo organizacijos „Amnesty International“ pateikta ataskaita, kurioje teigiama, jog Ukrainos karių buvimas gyvenamuosiuose rajonuose padidino pavojų civiliams Rusijos invazijos metu, yra gėdinga. Ministras mano, kad organizacija turėtų atsiriboti nuo savo išvadų.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-10 12:54

„Gėdinga. Tikrai gėdinga. Tai tokia skepetaitė pridengti Rusijos karui. Jeigu yra padorumo šioje organizacijoje ar tarp ten dirbančių žmonių, tai jie turėtų atsiriboti nuo šitų išvadų, nes tai paliks dėmę ir ateičiai“, – Eltai duotame interviu teigė G. Landsbergis.

„Labai apmaudu, ši organizacija, kuria daug kas pasaulyje kliovėsi, jai ši reputacinė dėmė išliks ilgam“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad „Amnesty International“ pastarąją savaitę paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Ukrainos karių buvimas gyvenamuosiuose rajonuose padidino pavojų civiliams Rusijos invazijos metu. Nors organizacija kilus pasipiktinimo bangai vėliau atsiprašė už ataskaitos sukeltą „nerimą ir pyktį“, tačiau savo išvados neišsižadėjo.

Visgi, pasak ataskaitą išanalizavusių specialistų, „Amnesty International“ rėmėsi parodymais, kuriuos davė žmonės, buvę filtravimo stovyklose ir kalėjimuose laikinai okupuotose teritorijose. Daug medžiagos buvo surinkta apklausiant žmones, evakuotus iš Ukrainos vyriausybės nekontroliuojamų Donecko ir Luhansko sričių teritorijų ar Krymo. Jų manymu, ši informacija neturėjo būti įtraukta į ataskaitą, kadangi ji buvo gauta Rusijos jėgos struktūrų spaudimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.