Valdas Adamkus nusivylęs: sunkiai protu suvokiama

Prezidentas Valdas Adamkus pripažino, kad jis be galo nusivylė čiuožėjų Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko sprendimu pasirodyti Sočyje ir sveikina Gitano Nausėdos sprendimą išbraukti juos iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

Valdas Adamkus<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Adamkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 5:39 PM, atnaujinta Aug 10, 2022, 5:53 PM

„Buvau pats priblokštas tokių jų pasirinkimu“, – LNK televizijos laidai „Labas vakaras, Lietuva“ sakė prezidentas V.Adamkus.

M.Drobiazko ir P.Vanagas 2000 metais buvo apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais. Šį apdovanojimą šokėjų porai kaip tik ir įteikė V.Adamkus.

„Galiu tik pasveikinti prezidentą (Gitaną Nausėdą, – aut.past.) už tokį apsisprendimą atimti ordiną, kurį man buvo proga jiems įteikti ir padėkoti už puikų Lietuvos pristatymą šioje sporto šakoje.

Šis pasirinkimas (pasirodyti Sočyje, – aut. past.) sunkiai sveiku protu suprantamas, kada visas pasaulis seka ir padeda kovojančiai Ukrainai už savo laisvę, žmonėms teisę gyventi laisvai ir nepriklausomai, rinktis tokį žingsnį (..), sunkiai protu suprantama. Ir tai buvo mano vienas didžiausių nusivylimų“, – laidai „Labas vakaras, Lietuva“ sakė prezidentas V.Adamkus.

Jis teigė nesuprantąs, kas galėjo šokėjų porą motyvuoti tokiam žingsniui.

Po ledo šokėjų pasirodymo Rusijoje, tęsiančioje invaziją Ukrainoje, trečiadienį G.Nausėda pasirašė dekretą dėl apdovanojimo atėmimo. 

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras pranešė, kad kartu su grupe parlamentarų inicijuoja Pilietybės įstatymo pataisas, išplečiančias pilietybės netekimo pagrindus.

Prezidentas G.Nausėda dekretą pasirašė po Valstybės apdovanojimų tarybos pateiktos išvados. Neeilinis tarybos posėdis buvo sušauktas trečiadienio rytą.

Antradienio vakarą šį sūnaus sprendimą pakomentavo ir Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, neslėpdama apmaudo.

M.Drobiazko ir P.Vanagas antradienio vakarą pasirodė Rusijos prezidento atstovo spaudai D.Peskovo žmonos T.Navkos Sočyje rengiamame ledo šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.