Buvusi vyriausioji šalies epidemiologė L. Ašoklienė – įtariamoji dokumentų klastojimu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Loretai Ašoklienei, tuo metu ėjusiai vyriausiosios šalies epidemiologės pareigas, yra pareiškusi įtarimus dokumento suklastojimu.

Loreta Ašoklienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Loreta Ašoklienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Loreta Ašoklienė.<br>SAM archyvo nuotr.
Loreta Ašoklienė.<br>SAM archyvo nuotr.
Loreta Ašoklienė.<br>SAM archyvo nuotr.
Loreta Ašoklienė.<br>SAM archyvo nuotr.
Loreta Ašoklienė.<br>T.Bauro nuotr.
Loreta Ašoklienė.<br>T.Bauro nuotr.
L.Ašoklienė.
L.Ašoklienė.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 2:12 PM, atnaujinta Aug 11, 2022, 3:05 PM

Kaip BNS ketvirtadienį nurodė STT, įtarimai jai pareikšti gegužės 13 dieną.

L. Ašoklienė iš pareigų pasitraukė praėjusią savaitę. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuo metu sakė, kad ji padarė tai dėl asmeninių priežasčių.

Minimoje byloje dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo bei kitų nusikalstamų veikų įtarimai pareikšti ir Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Edvinui Ašokliui – L. Ašoklienės sutuoktiniui.

Pranešime, kurį STT paskelbė gegužės 16-ąją, teigiama, jog E. Ašoklis, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir klastodamas dokumentus, galėjo iššvaistyti gydymo įstaigos lėšas ir panaudoti jas savo reikmėms.

Apie įtarimus vyriausiajai šalies epidemiologei tarnyba tuo metu neinformavo.

SAM: įtarimai L. Ašoklienei nėra tiesiogiai susiję su vykdomomis funkcijomis

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) patvirtinus, kad vyriausiosios šalies epidemiologės pareigas ėjusiai Loretai Ašoklienei yra pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo, situaciją pakomentavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Ji tvirtina, kad pareikšti įtarimai L. Ašoklienei nėra tiesiogiai susiję su jos vykdomomis funkcijomis.

„Iš pirminės medžiagos, pateiktos ministerijai iš Specialiųjų tyrimų tarnybos, nebuvo aišku, su kuo susiję pareikšti įtarimai, todėl jie buvo tikslinami tiek su STT, tiek su tyrimą kontroliuojančia prokuratūra. Gavus institucijų atsakymus, įvertinta, kad pareikšti įtarimai tiesiogiai nebuvo susiję su vykdomomis funkcijomis. Nepaisant to, priimtas sprendimas trauktis iš užimamų pareigų. Detalesnės informacijos nebus pateikta, nes tai susiję su ikiteisminiu tyrimų“, – Eltai situacija komentavo sveikatos ministro atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

L. Ašoklienė Sveikatos apsaugos ministerijoje ėjo Sveikatos stiprinimo skyriaus vadovės ir vyriausiosios šalies epidemiologės pareigas.

„Įtarimai pareikšti gegužės 13 dieną dėl dokumentų klastojimo, o suteikti daugiau informacijos neturiu galimybės, nes pradėtas tyrimas“, – Eltai teigė J. Gorovniovaitė.

STT teigė negalinti detalizuoti, ar įtarimai jai susiję su ministerijoje eitomis pareigomis. Su pačia L. Ašokliene BNS susisiekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.